Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

РЦСИ „Топлоцентрала“

  • работи за повишаване на качеството на културния живот в столицата
  • стимулира развитието на свободните творци и техните публики
  • изгражда пълноценното отваряне на българското съвременно изкуство и култура към международната сцена
  • развива разнообразни форми на съвременно изкуство, образование и култура
  • стреми се да подкрепя и изгражда общности

Ключово за мисията на РЦСИ „Топлоцентрала“ е взаимодействието със свободната творческа сцена. За да се осигури по-голяма подкрепа на свободните творци, част от програмата на културния институт се създава на базата на отворени покани за представяне на готови продукции и за копродуциране на културни събития.

Проектопредложенията по отворените покани се разглеждат и одобряват съобразно възможностите на РЦСИ „Топлоцентрала“ и планираната програма на Центъра.

Всички постъпили кандидатури се обсъждат от програматорския екип на РЦСИ „Топлоцентрала“ и се утвърждават от директора на културния институт.

За разглеждането и оценката на кандидатури по някои от отворените покани се привличат допълнителни експерти.

Отворените покани за готови продукции и копродукции в областта на изпълнителските изкуства и музката ще бъдат разглеждани от програматорския екип на РЦСИ „Топлоцентрала“ и допълнителните експерти за 2023 г. - Янина Танева, Иван Николов и Стефан А. Щерев.

Отворените покани за копродукции в областта на визуалните изкуства ще бъдат разглеждани от програматорския екип на РЦСИ „Топлоцентрала“ и допълнителните експерти за 2022 г. – Виктория Драганова и Катя Ангелова.

Отворените покани за сътрудничество в областта на визуалните изкуства ще бъдат разглеждани от програматорския екип на РЦСИ „Топлоцентрала“.

Водещо при одобряването на проектите е високата художествена стойност, познаването на съвременните процеси в изкуствата и на професионалните стандарти на представяне на проектите, както и тяхната иновативност, актуалност, оригиналност и комуникативност с публиката. Всички критерии можете да видите тук

Проектите би следвало да са съобразени с мисията и целите на РЦСИ „Топлоцентрала“.

Пълна информация за датите на публикуване и оценка на отворените покани за календарната година можете да откриете в „Годишна програма на отворени покани РЦСИ „Топлоцентрала“.

За въпроси и подаване на проектопредложения моля, свържете се с нас на opencall@toplocentrala.bg

Окончателните условия за включване на продукции и проекти в програмата на РЦСИ „Топлоцентрала“ се уреждат при сключването на договори с одобрените кандидати!

*****

АКТИВНИ ОТВОРЕНИ ПОКАНИ

*****

РЕЗУЛТАТИ ПО ОТВОРЕНИ ПОКАНИ

Резултатите на Отворената покана за копродукции / визуални изкуства ще бъдат публикувани на 2 февруари 2023 г.

Изпълнителски Изкуства готови продукции и копродукции, Музикални Изкуства готови продукции и копродукции, 2-ра сесия /септември -ноември 2022 г./

Списък на селектираните проекти можете да видите ТУК. Проектите ще бъдат представени и реализирани в програмата на РЦСИ Топлоцентрала в периода януари - юни 2023 г.