Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

DEEP SOUND STATION

Театър на сетивата, Bulgaria

22 April 2024, Monday

Studio

19.00 hour

DEEP SOUND STATION

Театър на сетивата, Bulgaria

DEEP SOUND STATION е интердисциплинарен проект, своеобразна музикална лаборатория и платформа за обмен на творчески идеи и похвати между музиканти от различни стилове, жанрове и поколения. В основата на творческата му концепция е създаването на серия от сетивни ambient концерти отвъд думите и вербалната комуникация, в които тишината е също толкова важна, колкото е музиката. Това е авангарден, хипнотичен, мултижанров, експериментален проект, съчетаващ в себе си подходи и изразни средства на различни изкуства – музика, сетивен театър, дизайн и видео арт. 

DEEP SOUND STATION е дългосрочен изследователски музикален проект на Института за изследване на Тишината и Театър на сетивата София, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето от обичайните – общо 6 часа музикална импровизация без прекъсване като група от трима музиканти - дълбоконавти навлиза в измерението ОТВЪД ДУМИТЕ в 15:00 ч. и започва да се „спуска” в хипнотичното звуково пространство, което създават заедно чрез музикалното си общуване. След 4 часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на ”дълбочинна адаптация” се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване-изследване с уникалния си принос за още 2 часа.

Публиката бива въведена в звуковото пространство на концерта за последните два часа от експеримента чрез имерсивно, сетивно пътуване, което да й помогне да притихне, да настрои сетивата си и да се подготви да преживее по необичаен начин музиката, която се ражда на момента от синергията на дълбоконавтите и гост музиканта.

ВЪПРОСИТЕ, които изследователите си поставят са:

  • До каква „дълбочина” и съответно наситеност на звука с Тишина може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите?
  • Какви промени ще претърпи музикалният език по време на „спускането”?
  • Какви ще бъдат „качествата” на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая?
  • Как ще се „представи” светът пред изследователите след края на подобно „потапяне” – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

Дизайнът на пространството, където се случва концертът също играе важна роля за цялостното въздействие на събитието, което се осъществява при минимално или UV осветление и гримове, килими и възглавници, върху които публиката бива настанена, така че телата им да бъдат подготвени и релаксирани за звуковото пътуване.

През 2024 г. DEEP SOUND STATION се реализира като копродукция с РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА, където ще бъдат и проведени две сесии на експерименталния проект

КОГА: 22 април (понеделник) 2024 г. от 19:00 ч. в студио 4 на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА

МУЗИКАНТИ:

  • гост музикант: Гергана Димитрова – БЕЛОНОГА feat. 
  • Дълбоконавти - Михаил Димов, Светлин Маринов и Рубен Руиз
  • артисти от екипа на „Театър на сетивата София“, които се грижат за сетивното въвеждане и атмосферата на събитието.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 90 мин.     

БИЛЕТИ: 30 лв. с предварително записване на www.sensorytheatresofia.com

Театър на сетивата, Bulgaria