Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

ОТМЕНЕНО | Метод Сузуки и Гледни точки - Обучение на актьори с Венци Д. Костов

Венци Д. Костов

23 June 2024, Sunday

Studio

13.00 hour

ОТМЕНЕНО | Метод Сузуки и Гледни точки - Обучение на актьори с Венци Д. Костов

Венци Д. Костов

Сузуки методът се базира на обучението и контрола на дишането, енергията и центъра на тежестта, разбирани като основни инструменти за работата на актьора. Това включва строга физическа дисциплина и работи върху присъствието нa актьора на сцената.

Viewpoints "Гледни точки" е практика за импровизация, която кани актьора към физически диалог, с ясни отношения към сценичното пространство и време. Тя позволява на група актьори да работят заедно по смел и спонтанен начин, генерирайки общ език. Комбинацията от двете части на обучението (Сузуки и Гледни точки) кани артиста да обитава напълно своето тяло. Това е начин да"се оттеглите" на сцената и да позволите на героя, а не на актьора, да се появи чрез диалога между движение, действие и емоция в сценичното пространство и време.

Формат

Съдържанието на уъркшопа се разпределя в две работни сесии с продължителност от четири или пет часа всяка. Първата част от всяка сесия е посветена на приближение и обучение с инструмента (Сузукии Гледни точки).

През втората част от всяка сесия ще се проведе колективна работа, като се изследват ключовите аспекти, които предоставя тренинга, и се генерира материал за композиция, като се създава връзка между обучението с метода Сузукии Гледни точки и конкретната работа с дадени текстове от театрални пиеси.

Венци Костов – режисьор и сценарист

Българо-испански филмов режисьор, неговият дебютен пълнометражен филм “ЛЮБЕН”  беше представен на Guadalajara IFF 2023г. В Мексико, по-късно спечели наградата на публиката на ИФФ Бургас 2023г. и наградата на журито за най-добър филм на Lgbt FF 2023г. в Любляна и е бил програмиран на множество фестивали, включително, наред с други, Cheries Cheris IFF 2023 в Париж и Seville IFF 2023,“ЛЮБЕН” е българо-испанска копродукция с български актьорски състав начело с Димитър Николов, Божидар Асенов (непрофесионален ромски актьор) Стефан Денолюбов, Димитър Баненкин и солидна група от известни български актьори.“ЛЮБЕН” ще бъде разпространен по големите екрани в България този юни.

Венци има бакалавърска степен по кино и медийни науки от университета в Малага и е обучаван с Ан Богарт в SITI Company of NewYork, група за съвременен театър. Той режисира телевизионни сериали (ENTRE OLIVOS (2018), за Canal Sur, Испания и Clarovideo, Мексико). Режисирал е и театрални пиеси като THE VELOCITY OF AUTUMN (2014), Off Broadway.

Трейлър към неговият филм “ЛЮБЕН”
https://www.youtube.com/watch?v=8rwwVJLE45U

Дата на провеждане: 22.06 – 23.06.2024 г.
Часове на провеждане:
22.06
първа сесия - 09:00 - 13:00 часа
втора сесия - 14:00 - 18:00 часа
23.06
13:00 - 17:00 часа
Място: РЦСИ „Топлоцентрала“ Зала 4
Цена: 220 лева за двата дни на уъркшопа
Групата: минимум участници 8 човека
Записване: Не е необходима предварителна подготовка/обучение

 

Венци Д. Костов