Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

СИНЕСТЕЗИЯ: нарисувай своя звук

Елица Великова, Bulgaria

28 September 2023, Thursday

Bar terrace

18.30 hour

СИНЕСТЕЗИЯ: нарисувай своя звук

Елица Великова, Bulgaria

Вечерно събитие с арттерапия и музика на живо с Елица Великова и Роко Захариев


Как се рисува музика? И може ли да „чуеш“ образи? Мелодията има ли форма? И как звучат цветовете? Има ли геометрия на звуците и могат ли рисунките да бъдат музика?
Това вечерно събитие е за мечтателите и за за синестетите; онези, които са готови да пуснат на свобода драконите на своето въображение, да опознаят силата и вълшебството на звуците и да извадят образите, които те пораждат в съзнанието. Нашият дракон на въображението се чувства добре в простора, защото само там може да помести възможните си светове. Това, което произлиза в процеса на творене, ще използваме като карта, черпейки послания, напътствия и директни отговори за живота си.
Росен Захариев е мултиинструменталист и импровизатор, който изследва невидимото чрез звук и тишина. Опита му в различни контексти и жанрове го води до пространство, което е по скоро свободно от стилови определения, пространство на универсалния звук, който има силата да навлиза в дълбочина и да структурира геометрията на живата материя.
Той ще създаде атмосфера с музика на живо като разходка на въображението. Импровизациите му разтварят неподозирани вътрешни светове, пространство за образи, форми, чувства и думи, от които се ражда вътрешната ни картина, поезия, и прозрения.
Елица Великова е арттерапевт, психолог и дългогодишен водещ на експериментални психологически групи чрез изкуството. Тя ще води участниците в някои практики за разгръщане на творческата енергия, въображението и синестетичното изразяване – включването на различни възприятия в един мултисензорен арттерапевтичен процес.
Не е необходимо да умееш да рисуваш! Всъщност, ще използваме прости материали като бои и глина, за да получим директни осъзнавания за лични житейски въпроси и много насита за сетивата.
Чрез нашето спонтанно творене, ние ще получим информация и ще се научим как да я тълкуваме и да я използваме за живота си. Изкуството е жива материя, която създаваме и която ни създава.
Всички материали са осигурени.
Важно! Носете си йога постелка, на която ще седнете, когато рисувате. Разполагаме с огромна тераса на открито, залез и музика на живо.
• Само с предварителна заявка и закупен билет!
• Закупуването на билет е наложително, за да подготвим материали за вашето участие.
Възможно е да не можете да участвате, ако не сте пуснали предварителна заявка.
• Само предварителни закупен билет ви гарантира място и материали за работа. Ако изберете опция за плащане на място, участието ви ще бъде предоставено само при налични места на принципа “по ред на идване".

За информация:
info@artstherapyinstitute.bg
0888 802 383 

Елица Великова, Bulgaria