Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ

Emergency Theater, Bulgaria

25 January 2023, Wednesday

Black box

19.30 hour

СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ

Emergency Theater, Bulgaria

Emergency Theater открива сезона с едно специално и много важно издание на „Сцени на разсъмване“. Заедно с Фондация „Институт Науки за глухите хора“ Ви каним на едно представление с жестов превод, отворено за публика от чуващи и глухи зрители. Вижте повече тук

Emergency Theater представя "Сцени на разсъмване" – представление-обръщение към духа на времето. Изграденият по пиеса, поезия и писма на Цвета Софрониева драматургичен текст е в непрекъснат диалог с лични наративи на участващите на сцената. В центъра на представлението е неразбирането, дори между най-близки хора, и осъзнаването, че го има това безсилие в общуването, болезнено и телесно ясно. „Ние заставаме срещу страха. Неосъзнатия страх от любовта, облечен в дрехата на страха от самотата. Страх, който ни води към дрога, психози, недоверие, липси, кризи, разруха. Имаме нужда да проумеем кое е по-важното от страха. Заедно да демитологизираме историята и илюзиите за бъдещето. Ние заставаме срещу любовта по каталог, дефинирането на човека и неговата чувствителност по някакви рекламни или политически критерии. Обичта сама по себе си е интимно чувство. Истинността й е в индивидуалността и уникалността. Творим за всички, но не за всекиго. Срещаме публиката си на равни начала. Това не прави представлението лесно, то е интензивно. Интимността винаги е интензивна. (…) Само обичта дава ориентир. Тя тласка, тя води. За нея става дума на тази сцена. Любовта. Спасението от смъртта.“ (Цвета Софрониева)

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура “ и с любезното съдействие на Цвета Софрониева (писател, град Берлин).

Билети: 20 лв. стандартна цена и 15 лв. намалена цена за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.  

Максимален капацитет на места за едно представление: 30 места


Emergency Theater, Bulgaria

Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов