Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Autumnal Equinox - Ikebana Exhibition and Performance

Мирослава Иванова

14-29 September 2023

Corner Space / Common area 2nd floor

Opening

14.09.2023., 18:30 hour

Autumnal Equinox - Ikebana Exhibition and Performance

Мирослава Иванова

Есенното равноденствие е вълшебно време, когато денят и нощта са равни, светлината и тъмнината се балансират, сезоните се сменят. В Япония е официален празник (Шубун но хи) и предвестник на Койо - съзерцаването на обагрените есенни листа. В изложбата посетителите ще видят есенното равноденствие и Койо, претворени чрез изразните средства на модерната икебана, със скулптурни арт композиции, характерни за школата Согецу.

В пърформанса ще бъде направена концептуална аранжировки на икебана под съпровода на японска музика, едно истинско релаксиращо преживяване и наслада за очите и душата на присъстващите. Пърформанса ще бъде изпълнен от Мирослава Иванова с японско име Hosen, икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.


Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“. Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбата в София.


 Мирослава Иванова Хосен, икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи икебана пърформанса на 21 септември.
 Творците в изложбата са Мирослава Иванова Хосен и нейни ученици.
Програма:
 14 септември - 29 септември - Изложбата може да бъде разгледана от 10:00ч. до 20:00ч. всеки ден.
Вход свободен.
 14 септември - 18:30 ч. – Официално откриване на изложбата икебана "Есенно Равноденствие".
Вход свободен.
21 септември - Икебана пърформанс.
Вход свободен.
-------
Организатор: Miracle Ikebana 
Мирослава Иванова се занимава активно с изкуството икебана от 11 години. След като преминава през сериозно обучение към школата Согецу, тя става лицензиран преподавател по икебана с лично име Хосен. През 2018г. продължава обучението си в Токио при мастър инструктор в централата на Согецу – Ейко Сумура сенсей. Тя е основател на Miracle Ikebana и се е посветила на популяризиране на изкуството икебана в България, като прави обучения, изложби и декорация на събития.

-------
Събитието е част от 34-те Дни на Японската култура в България и се провежда с подкрепата на Посолството на Япония в Република България.

 

Мирослава Иванова

Autor/s Мирослава Иванова