Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Браво, деца!

LIGNA, Германия

14 май 2023, неделя

Тераса бар

12.30 часа

35

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Браво, деца!

LIGNA, Германия

Tанцово представление за деца между 7 и 12 години. Участниците получават слушалки на място. Представлението се провежда на открито.

С това представление звънецът бие за всички, които никога не са свирили на въображаема китара в парка или училищния двор, или не са били част от танцов състав. То е специално подготвено от немския колектив LIGNA, който българската публика вече познава от продукциите „Тайно радио“, „Опиянение и гняв“, и поредицата „Нонумент“. „Урокът“ LIGNA ще преподава в слушалки, които всеки участник получава на място. В тях започва да звучи радио пиеса, в която се сместват разказ и инструкции за движение, така че постепенно децата превзема мястото, на което се намират - парка, улицата, площада, двора.

Идеите за този танцов спектакъл дава хореографката Джени Герц, почти забравена пионерка на модерния танц и визионер в работата с деца от началото на 20 век.

Затова ако сте между 7 и 12 години, или се чувствате на толкова, елате и станете част от класа. Не е нужно да сте с домашно и няма да пишем отсъствия.

Немският колектив LIGNA е специализиран в медийните изкуства и пърформанса и носител на престижната награда за независим театър на името на Георг Табори, както и на национална награда ИКАР в България за “Нонумент 1.0” От години техните продукции анализират с различни средства механизмите и динамиките, които стоят в основата на разни групови и масови социални движения.

Събитието е част от 16-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”. Гостуването на '’Браво, деца!” се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в сътрудничество с Драматично-куклен театър “Васил Друмев”, Шумен.

Международната програма на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2023 се организира от Фондация „Брейн Стор Проджект” и Сдружение „Номад Денс Академи България”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура” по „Програма  за възстановяване и развитие на частни културни организации”, Гьоте-институт България, Столична община - Календар на културните събития и Полски институт в София, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала” и Сцена „Дерида”.

Билети: Предварителна продажба 10 лв., а в деня на представлението – 12 лв.
Специални условия: За деца между 7 и 12 г.
Зрителите получават слушалки на място. Представлението се провежда на открито.

 

Международната програма на фестивала за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2023 се организира от фондация „Брейн Стор Проджект“ и сдружение „Номад Денс Академи България“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура“ по „Програма  за възстановяване и развитие на частни културни организации“, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития и Полски институт в София, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала“, Сцена „Дерида“ и Галерия “Етюд”.

LIGNA, Германия

Tанцово представление за деца между 7 и 12 години. Участниците получават слушалки на място. Представлението се провежда на открито.

Концепция, текст, аудио-продукция LIGNA (Оле Фрам, Михаел Хюнерс и Торстен Михаелсен)

Превод Мария Барашка

Глас зад кадър Вилиана Димитрова и деца от театралната школа към ДКТ “Васил Друмев”, Шумен.

Музика Елиша Каминер

Хореография Екатерина Гиоргадзе

Консултант-хореограф Стефани Шмид

Маркетинг Гюнтер Резничек

Костюми Глория Бриловска

Музикален монтаж Гюнтер Резничек

Продукция “Tanzplattform Rhein-Main”, проект на “Künstlerhaus Mousonturm” и “Hessisches Staatsballett” (театрите на Дармщат и Висбаден).

Копродукция “HELLERAU” - Европейски център за изкуства, Дрезден и театър “Kampnagel”, Хамбург.