Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Catching the flow

Alexandra Bożek-Muszyńska, Полша

27 юли 2023, четвъртък

Зала 4

20.00 часа

30

Catching the flow

Alexandra Bożek-Muszyńska, Полша

танцов имровизационен спектакъл

Всичко, което Александра Божек създава е свързано с движение, преживяване и усещане. Въз основа на собствена система от движения и гласови практики, както и тренировки с австралийския импровизатор Андрю Мориш, Александра работи в творческата резиденция на Топлоцентрала, за да създаде един пърформанс, с който ни кани в своя свят.

Водена от интуицията и въображението, Александра залага на танцовата импровизация като форма, която буди удоволствие от наблюдавания flow и любопитството какво ще открием за себе си в нейните движения.

Продължителност: около 30 минути

------------------------------------------

Александра Божек-Мушинска | www.olabomu.com | Полски изпълнител, хореограф, учител по съвременни танци, бизнес треньор и филолог. Повече от десетилетие тя води уроци по импровизация, гимнастика за възрастни и създава оригинални хореографии и е активна на полската танцова и пърформанс сцена. Стипендиант на Академията за алтернативен танц 2015-2017, организирана от Art Stations Foundation от Grażyna Kulczyk, интензивен курс в SNDO в Амстердам и бенефициент на програмата за споделяне на глобална практика в Movement Research в Ню Йорк. Завършил курса по експериментална хореография II, организиран от Centrum w Ruchu във Варшава. През 2022 г. тя завърши няколкомесечен курс BODY–MIND CENTERING®, организиран от Somatische Akademie в Берлин. Носител на много награди в хореографски конкурси (включително The Best Solo 2014 за соло I know №Thing на международния фестивал Solo&Duo в Будапеща) и танцови конкурси. Създател е на няколко оригинални хореографии, а нейни творби са представяни между другото в Берлин, Будапеща, Филаделфия, Ню Йорк, Варшава и Виена. През 2017 г., заедно с Hanna Bylka-Kanecka, тя основава колектива Holobiont, чиято цел е интердисциплинарни проекти за няколко поколения. Една от най-новите й хореографии „Карамфил в празна черупка“ бе отличена в категорията за най-добър танцов спектакъл през сезон 2021/22 от месечното издание „Театър“. От 2022 г. тя си сътрудничи с Театър 21 на Юстина Собчик, с актьори със синдром на Даун и интелектуални затруднения. В творбите си тя изследва границите между простота и наивност, представяне и улеснение, както и намирането на модели и тяхното разчупване. Визуалният аспект и специфичното чувство за хумор са характерни за творбите й. Тялото й реагира много добре, когато може да прави това, което харесва.

Alexandra Bożek-Muszyńska, Полша

танцов имровизационен спектакъл

Хореография и изпълнение Alexandra Bozek