Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

DEEP SOUND STATION

Театър на сетивата, България

22 април 2024, понеделник

Зала 4

19.00 часа

90 минути

DEEP SOUND STATION

Театър на сетивата, България

сетивен концерт

DEEP SOUND STATION е интердисциплинарен проект, своеобразна музикална лаборатория и платформа за обмен на творчески идеи и похвати между музиканти от различни стилове, жанрове и поколения. В основата на творческата му концепция е създаването на серия от сетивни ambient концерти отвъд думите и вербалната комуникация, в които тишината е също толкова важна, колкото е музиката. Това е авангарден, хипнотичен, мултижанров, експериментален проект, съчетаващ в себе си подходи и изразни средства на различни изкуства – музика, сетивен театър, дизайн и видео арт. 

DEEP SOUND STATION е дългосрочен изследователски музикален проект на Института за изследване на Тишината и Театър на сетивата София, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето от обичайните – общо 6 часа музикална импровизация без прекъсване като група от трима музиканти - дълбоконавти навлиза в измерението ОТВЪД ДУМИТЕ в 15:00 ч. и започва да се „спуска” в хипнотичното звуково пространство, което създават заедно чрез музикалното си общуване. След 4 часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на ”дълбочинна адаптация” се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване-изследване с уникалния си принос за още 2 часа.

Публиката бива въведена в звуковото пространство на концерта за последните два часа от експеримента чрез имерсивно, сетивно пътуване, което да й помогне да притихне, да настрои сетивата си и да се подготви да преживее по необичаен начин музиката, която се ражда на момента от синергията на дълбоконавтите и гост музиканта.

ВЪПРОСИТЕ, които изследователите си поставят са:

  • До каква „дълбочина” и съответно наситеност на звука с Тишина може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите?
  • Какви промени ще претърпи музикалният език по време на „спускането”?
  • Какви ще бъдат „качествата” на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая?
  • Как ще се „представи” светът пред изследователите след края на подобно „потапяне” – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

Дизайнът на пространството, където се случва концертът също играе важна роля за цялостното въздействие на събитието, което се осъществява при минимално или UV осветление и гримове, килими и възглавници, върху които публиката бива настанена, така че телата им да бъдат подготвени и релаксирани за звуковото пътуване.

През 2024 г. DEEP SOUND STATION се реализира като копродукция с РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА, където ще бъдат и проведени две сесии на експерименталния проект

КОГА: 22 април (понеделник) 2024 г. от 19:00 ч. в студио 4 на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА

МУЗИКАНТИ:

  • гост музикант: Гергана Димитрова – БЕЛОНОГА feat. 
  • Дълбоконавти - Михаил Димов, Светлин Маринов и Рубен Руиз
  • артисти от екипа на „Театър на сетивата София“, които се грижат за сетивното въвеждане и атмосферата на събитието.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 90 мин.     

БИЛЕТИ: 30 лв. с предварително записване на www.sensorytheatresofia.com

Театър на сетивата, България

сетивен концерт

Вокал и музикални елементи Гергана Димитрова -Белонога

Музика и звукова среда Михаил Димов

Музика Светлин Маринов

Музика на живо Рубен Руиз