Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ES UN NO PARAR, Echoes of S, Garden

Дарио Барето Дамас (Испания/Швеция), Александър Георгиев (Сев. Македония/Испания/Швеция), Жана Пенчева (България), България

13 октомври 2022, четвъртък

Зала 2

19.00 часа

180

ES UN NO PARAR, Echoes of S, Garden

Дарио Барето Дамас (Испания/Швеция), Александър Георгиев (Сев. Македония/Испания/Швеция), Жана Пенчева (България), България

вечер на Imaginative Choreographic Center https://imaginativecc.info/

Входът за вечерта е свободен.

График за вечерта:

ES UN NO PARAR от Дарио Барето Дамас, Зала 2, 19:00ч.
Echos of S от Александър Георгиев, фоайе, 20:00ч.
Градина от Жана Пенчева, Зала 2, 21:00ч.

ES UN NO PARAR

ES UN NO PARAR е втората продукция на Дарио Барето Дамас. Следвайки концептуалната линия, на която се основава предишната му работа "seguir moviendo" (за това как възприемаме естетическия опит и чувствителното познание, което танцът сам произвежда). ES UN NO PARAR се фокусира върху изследването на ритъма и повторението като фактори, медииращи танца, който е способен да се отдели от тялото на човека, който го танцува.

ES UN PARAR предлага да се върнем към това, което може да се счита за същност на танца, за да може той да продължи да съществува.

Танц, музика, сцена: Дарио Барето Дамас (Испания/Швеция)
Драматургичен асистент: Жана Пенчева (България)
Продуцент: Дарио Барето Дамас

Копродукция на ICC (Imaginative Choreographic Center/ Въобразяващ (си) Хореографски Център) и Гараж Колектив. С подкрепата на Канарския институт за развитие на културата (ICDC) към правителството на Канарските острови, Министерството на културата на България и Националния фонд “Култура", България.

Echoes of S

Echoes of S (ландшафтна хореографска творба) е артистично предложение на хореографа Александар Георгиев в рамките на постоянния му интерес към "аналната политика". В тази работа Александар хореографира в сътрудничество с фотоартиста Мартин Атанасов и създава среда, която активира пространствата между живото изпълнение и фотографията, като се фокусира върху поетичните потенциали, които анусът носи - концептуално и физически.

Хореография и пърформанс: Александар Георгиев (Сев.Македония/ България/Швеция)
Фотография: Мартин Атанасов (България)
Звуков пейзаж: Цветан Момчилов (България)
Графичен дизайн: Георги Десподов
Продуцент: Александър Георгиев
Копродукция: ICC (Imaginative Choreographic Center), Гараж Колектив, Lokomotiva - център за нови инициативи в изкуството и културата и Koalicija Margini.

Garden/Градина от Жана Пенчева

В градината птиците ни учат да пеем тяхната песен, а дивите животни ни позволяват да навлезем в тяхната тишина.

Искам да проуча и създам танцово пространство, където доверието се появява в резултат на обща грижа. Харесва ми да мисля за това място като за градина.

Искам да използвам образа на градината, възприемана като зелено, влажно, сочно, мистично тайно място на смелост, дръзкост, танцуване, грижа, падане, докосване, любов, обмен и лечение.

"Доверието е решаваща част от интимността, която носи удоволствие за нас и за другите. Най-вероятно не ме познавате, така че каквото и доверие да може да съществува между нас, то ще дойде от това колко добре мога да споделям и доколко вие можете да се отворите за това, което споделям".

Из “Активизъм на удоволствието. Политики да се чувстваш добре" от Адриен Маре.

Хореография, танц, сцена: Жана Пенчева, известна още като Carolina Natural.

Танц, изпълнение и сътрудничество с: Бруно Рамри (Мексико), Костас Кекис (Гърция/Австрия), Георги Налджиев (България), Искра Иванова (България), Катина Дишков (Сърбия/България) и Милош Янич (Сърбия)

Музикална селекция: Цветан Момчилов, известен  още като Chillov (България)

Сътрудници в проекта / минало, настояще и бъдеще/: Ясен Василев (България), Даниел Денев (България), Александар Георгиев (Сев. Македония/ България/Швеция)

Продуценти: Жана Пенчева и Гараж Колектив

Копродукция: на ICC/ Imaginative Choreographic Center. Работата е подкрепена от Национален фонд "Култура" на Република България и Министерство на културата на Република България.

Дарио Барето Дамас (Испания/Швеция), Александър Георгиев (Сев. Македония/Испания/Швеция), Жана Пенчева (България), България

вечер на Imaginative Choreographic Center https://imaginativecc.info/