Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

IN C

Саша Валц, Германия

27 май 2022, петък

Зала 1

19.30 часа

55 мин

IN C

Саша Валц, Германия

танцов спектакъл

Танцовият спектакъл „In C“, по музика на Тери Райли, концепция и хореография на Саша Валц, е първата продукция на РЦСИ Топлоцентрала. Тя ще бъде представена в две премиерни вечери от 11 български танцьори, които през последните месеци работят под ръководството на Орландо Родригез /Венецуела/ от танцовата компания Саша Валц & Гости, Германия.

През 2021 г. Саша Валц & Гости започва нов артистичен процес, от който непрекъснато се появяват разнообразни формати. Един от тях е експерименталният танцов спектакъл "In C". Неговата музикална основа е композицията "In C" (1964) на Тери Райли - революционна за своето време, считана за първото произведение на минималистичната музика.

Саша Валц и нейните танцьори разработват хореографски материал по "In C" - крайъгълен камък в съвременната музика, който следва подобна променлива структура и умишлено не е създаден като завършен сценичен спектакъл.

Премиерата на "In C" е онлайн в Берлин през март 2021 г. под звуците на запис от нюйоркския музикален колектив "Bang on a Can". Оттогава спектакълът е изнасян на различни сцени по света, последната от които е в Ню Йорк.

„IN C е динамична игрова система, съставена от 53 фигури на движение за структурирана импровизация с ясни правила и закони. Дължината на парчето и броят на музикантите и танцьорите са променливи .

Една демократична партитура, която дава свобода на отделните танцьори в ансамбъла: един пърформанс за това да изразиш своята индивидуалност в група, а не просто да си част от нея като отделен индивид“/ Саша Валц, Берлин/ 

В България, спектакълът се осъществява с подкрепата на Гьоте-Институт България.

 

***

Оригиналната продукция на IN C е продуцирана от Саша Валц § Гости. Световната премиера е на 6 март 2021 в Радиалсистем, Берлин. Саша Валц § Гости се финансира от Отдел за култура и Европа към Берлинския Сенат.

Концепция, хореография: Саша Валц

Музика: Тери Райли

Дизайн костюми: Жасмин Лепор

Светлинен дизайн: Олаф Данилсен

Концепция, драматургия: Йохен Сандиг

Оригиналната продукция IN C e създадена и изпълнена от Давиде Ди Преторо, Едивалдо Ернесто, Мелиса Фигейредо, Хуанхи Хуанг, Анапаола Лесо, Михал Муалем, Заратиана Рандринантенайна, Аладино Ривера Бланка, Орландо Родригез, Жоел Суарез Гомез.

 

Саша Валц, Германия

танцов спектакъл

Концепция, хореография Саша Валц, Берлин

Музика Тери Райли

Костюми Мартина Варийска

С участието на Ана Петкова, Василия Дребова, Виолета Витанова, Емилия Тончева, Жана Пенчева, Зорница Стоянова, Ивайло Димитров, Искра Иванова, Карина Илиева, Станислав Генадиев, Филип Миланов, Яница Атанасова

Под ръководството на Орландо Родригез /Венецуела/, Саша Валц§Гости