Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Истинска магия

Forced Entertainment, Обединено кралство

28 април 2022, четвъртък

Голяма зала

19.30 часа

95 мин

Истинска магия

Forced Entertainment, Обединено кралство

театрален спектакъл

Истинска магия рисува картина на борбата, комичното повторение и абсурда. Под звуците на повтарящи се аплодисменти и изкуствен смях, трима артисти участват в невъзможна илюзия – смесица от телепатичен трик, кабаретно представление и кошмарно телевизионно шоу, която ги връща отново и отново в моменти на надежда и загуба. В свят на съмнения и втори шансове, вариации и изкривени трансформации, Истинска магия повежда зрителите на почти халюциногенно пътуване в запленяващ виртуозен спектакъл за големите системи, малкте капани в тях и нуждата от промяна.

Истинска магия е представление с добре познатите артисти от Forced Entertainment Ричард Лоудън и Клеър Маршал, придружени от Джери Килик, чиято работа с групата е известна от други проекти като „Ужасяваща бъркотия“ и „И в хилядната нощ“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Британски съвет.

За Forced Entertainment 

Forced Entertainment е шефилдкса театрална компания, основана през 1984 г. Вече повече от 30 години компанията представя постановките си на турнета в Обединеното кралство, Европа, САЩ, Япония, Австралия. 

Представленията на Forced Entertainment се заиграват с жанровите конвенции, понякога направо ги взривяват, преобръщайки класическия театрален наратив. Постановките им са повлияни не само от драмата, но и от танцовите и перформативни изкуства, от музикалната култура и различни популярни форми като кабарето и стенд-ъп комедията. Групата работи в различни формати, вариращи от интимни постановки с двама актьори с акцент върху текста и репликите до зрелищни спектакли с голяма трупа на сцената. Вълнуващи, предизвикателни, забавни и винаги провокиращи публиката, Forced Entertainment са едни от ключовите играчи за развитието на модерния театрален език и с работата си вдъхновяват поколения театрални създатели в Англия, Европа и САЩ.

Продуцент: Forced Entertainment

Копродуценти: PACT Zollverein Essen, HAU Hebbel Am Ufer Berlin, Künsterlhaus Moustonturm Frankfurt, Tanzquartier Wien Vienna, Attenborough Centre for the Creative Arts, University of Sussex and the Spalding Gray Consortium – On the Boards Seattle, PS122 NYC, Walker Art Center Minneapolis and Warhol Museum Pittsburgh.

Творчески екип на Forced Entertainment: Тим Ечълс (Артистичен директор), Робин Артър, Ричард Лоудън (Дизайнер), Клеър Маршал, Кейти Нейдън и Тери О‘Конър

Мениджърски екип на Forced Entertainment: Айлийн Еванс (Изпълнителен директор), Имоген Ашби (Продуцент на фрийланс екип), Джим Харисън (Мениджър на продукцията)

Forced Entertainment е организация, част от националното портфолио на Arts Council England.

 

 

 

 

Forced Entertainment, Обединено кралство

театрален спектакъл

Режисьор Тим Ечълс

Идея и изпълнение Джери Килик, Ричард Лоудън и Клеър Маршал

Създадено и с участието на Робин Артър и Кейти Нейдън

Светлинен дизайн Джим Харисън

Дизайн Ричард Лоудън

Мениджър продукция Джим Харисън

Озвучител/и Грег Акехърст, Дъг Кери

Асистент продукция Ана Краус

Музикална и звукова настройка Джон Аври

Лупове Тим Ечълс

Hugo Glendinning
Hugo Glendinning
Hugo Glendinning
Hugo Glendinning