Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Истинска магия

Forced Entertainment, Обединено кралство

28 април 2022, четвъртък

Зала 1

19.30 часа

95 мин

Истинска магия

Forced Entertainment, Обединено кралство

театрален спектакъл

Истинска магия рисува картина на борбата, комичното повторение и абсурда. Под звуците на повтарящи се аплодисменти и изкуствен смях, трима артисти участват в невъзможна илюзия – смесица от телепатичен трик, кабаретно представление и кошмарно телевизионно шоу, която ги връща отново и отново в моменти на надежда и загуба. В свят на съмнения и втори шансове, вариации и изкривени трансформации, Истинска магия повежда зрителите на почти халюциногенно пътуване в запленяващ виртуозен спектакъл за големите системи, малкте капани в тях и нуждата от промяна.

Истинска магия е представление с добре познатите артисти от Forced Entertainment Ричард Лоудън и Клеър Маршал, придружени от Джери Килик, чиято работа с групата е известна от други проекти като „Ужасяваща бъркотия“ и „И в хилядната нощ“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Британски съвет.

За Forced Entertainment 

Forced Entertainment е шефилдкса театрална компания, основана през 1984 г. Вече повече от 30 години компанията представя постановките си на турнета в Обединеното кралство, Европа, САЩ, Япония, Австралия. 

Представленията на Forced Entertainment се заиграват с жанровите конвенции, понякога направо ги взривяват, преобръщайки класическия театрален наратив. Постановките им са повлияни не само от драмата, но и от танцовите и перформативни изкуства, от музикалната култура и различни популярни форми като кабарето и стенд-ъп комедията. Групата работи в различни формати, вариращи от интимни постановки с двама актьори с акцент върху текста и репликите до зрелищни спектакли с голяма трупа на сцената. Вълнуващи, предизвикателни, забавни и винаги провокиращи публиката, Forced Entertainment са едни от ключовите играчи за развитието на модерния театрален език и с работата си вдъхновяват поколения театрални създатели в Англия, Европа и САЩ.

Продуцент: Forced Entertainment

Копродуценти: PACT Zollverein Essen, HAU Hebbel Am Ufer Berlin, Künsterlhaus Moustonturm Frankfurt, Tanzquartier Wien Vienna, Attenborough Centre for the Creative Arts, University of Sussex and the Spalding Gray Consortium – On the Boards Seattle, PS122 NYC, Walker Art Center Minneapolis and Warhol Museum Pittsburgh.

Творчески екип на Forced Entertainment: Тим Ечълс (Артистичен директор), Робин Артър, Ричард Лоудън (Дизайнер), Клеър Маршал, Кейти Нейдън и Тери О‘Конър

Мениджърски екип на Forced Entertainment: Айлийн Еванс (Изпълнителен директор), Имоген Ашби (Продуцент на фрийланс екип), Джим Харисън (Мениджър на продукцията)

Forced Entertainment е организация, част от националното портфолио на Arts Council England.

 

 

 

 

Forced Entertainment, Обединено кралство

театрален спектакъл

Режисьор Тим Ечълс

Идея и изпълнение Джери Килик, Ричард Лоудън и Клеър Маршал

Създадено и с участието на Робин Артър и Кейти Нейдън

Светлинен дизайн Джим Харисън

Дизайн Ричард Лоудън

Озвучител/и Грег Акехърст, Дъг Кери

Асистент продукция Ана Краус

Музикална и звукова настройка Джон Аври

Лупове Тим Ечълс

Hugo Glendinning
Hugo Glendinning
Hugo Glendinning
Hugo Glendinning