Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Начален тласък

Станислав Генадиев, България

14 май 2022, събота

Зала 2

19.00 часа

60 мин

Начален тласък

Станислав Генадиев, България

танцов пърформанс

„Начален тласък” изследва физическото и психологическото усилие на човека да доминира и да преодолява друго тяло. Взаимодействието между тях започва с абстрактен импулс, който прераства в игра без победител и без победен. От значение в представлението е знаковостта и нейното визуално представяне, енергийният поток, който размива границите на субекта. 
„Символът е нов синтез, в който загадката и отговорът са едно.“ К.Г. Юнг

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, България.

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ - Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.
Станислав Генадиев завършва Националното училище за танцово изкуство в София. Танцува в швейцарската трупа „Линга“ (Cie Linga), Лозана и „Алиас“ (Cie Alias), Женева. Участва в театралните спектакли „Станция „Астапово“, „Станция „Елабуга“, с режисьори Маргарита Младенова и Иван Добчев в Театралната работилница „Сфумато“ и „Хамет“, с режисьор Явор Гърдев в Народен театър „Иван Вазов“, София. Като хореограф работи в някои от театралните проекти на Явор Гърдев, Младен Алексиев, Стайко Мурджев. 


Станислав създава музика за театрални и танцови представления, също така е въвлечен и в редица музикално – експериментални проекти като: Roboknob, Hypnos, Genda. От 2007 г. Участва в Проекта „Кинестетик“ (Kinesthetic Project), където заедно с Виолета Витанова са хореографи и танцьори. Първият им успешен спектакъл се казва ”Imago“ (2006 г.), за който заедно с Виолета получават и първия в историята на наградите на Съюза на артистите в България „Икар“ за дебют за танцов спектакъл. През 2013 г. печелят Икар за съвременен танц и пърформанс за хореографията на „Мишеловката“ в „Хамлет“ с режисьор Явор Гърдев. Генадиев е удостоен с грамота от Министъра на културата на Република България по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост (2013 г.) От 2015 г. насам с Витанова работят и с френския хореограф Брис Льору. През 2021 г. Генадиев инициира създаването на сдружение „Ареалност“, в което си сътрудничи с Виолета Витанова, Филип Миланов, Валери Миленков, Елена Китова, Ралица Тончева и Елена Ангелова. Представленията на Станислав и Виолета са представяни на множество фестивали в България и Европа.

Станислав Генадиев, България

танцов пърформанс

Идея и музика Станислав Генадиев

Идея и музика Марин Кафеджийски

Изпълнител/и Виолета Витанова, Елена Китова

Костюми Станислав Генадиев, Ралица Тонева

Психолог консултант Станислава Симеонова

Оператор, фотограф Марин Кафеджийски

Продуцент сдружение „Ареалност“