Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

НАДЕЖДА

Явор Попов, България

25 април 2024, четвъртък

Сцена бар

20.00 часа

60 минути

НАДЕЖДА

Явор Попов, България

Solo Theatre Performance/Spoken Word

МОНОСПЕКТАКЪЛЪТ “НАДЕЖДА”:

Време е за третото издание на “Надежда” - вероятно единственият авторски моноспектакъл в рима (spoken word) наоколо! “Надежда” е едно пътуване между сериозното и смешното, което преплита в себе си изречена поезия (spoken word poetry), разказвачество, малко хип-хоп и каба гайда в едно цяло. “Надежда” ни помага да поспрем, да си поемем дъх и да открием как да бъдем по-добри.


В рамките на 50 минути, зрителите преминават през 15 авторски изречени поеми, които надникват в редица ситуации от ежедневието и ги представят от друг ъгъл, от нова гледна точка, която носи свежест, усмивка и… в крайна сметка отговор на въпроса къде можем да намерим надежда.

Понякога по закачлив начин, понякога с по-сериозен тон, “Надежда” повдига теми, които позволяват на зрителя да погледне в себе си и да открие своите отговори на въпроси като:

- Каква е причината да не осъществяваме идеите си?

- Какво ни прави щастливи?

- Как се отнасяме към езика си?

- Как да се справим с емоциите?

- Защо всички са толкова груби? Всъщност всички ли са толкова груби?

- За какво мечтая?

Ще говорим и за любов, ще преминем с “велосипед на скорост пета покрай Малките петте кьошета” и ще завършим пътуването си с едноименната поема “Надежда”. А ето как ще се чувствате накрая на този водовъртеж от емоции…


ЗРИТЕЛИТЕ ЗА "НАДЕЖДА":

- “Жестоко беше, благодаря за това преживяване!”

- “Много вдъхновяващо!”

- “10 точки за подарената надежда ; )”

- “и само да кажа, че представлението снощи беше страхотно... отдавна не бях виждала някой да е толкова естествен и автентичен в сценичното си представяне... и поезията му е добра - нравствена, но не нравоучителна”

- “Супер беше : ) Много добър баланс между смешно и сериозно + супер завършек с "Надежда".”

9/10 е средната оценка на първите 54 души, които гледаха “Надежда”. Елате да си подарим надежда!


ОТ АВТОРА:

Казвам се Явор Попов и под псевдонима Необозрим, след 7 години отлагане, ви представям моноспектакъла си “Надежда”. С “Надежда” искам да запозная колкото се може повече хора в България с жанра изречена поезия, вероятно по-популярен с английското си название spoken word poetry.

Изречената поезия е поезия, което не се чете. Тя е писана, за да се представя пред публика (обикновено от самите автори). Изречената поезия е един изключително пъстър и отворен жанр - може да включва елементи на театър, разказвачество, музика от различни стилове. Характеризира се със свобода на формата, повторения, игра на думи и с близката връзка между автор и публика. Това я прави достъпна и подходяща за широк кръг от хора - дори такива, които иначе не си падат по поезия.

Мисля, че с “Надежда” се възползвам максимално от гъвкавостта на жанра и се радвам, че моноспектакълът се приема толкова топло от публиката. С нетърпение чакам третото представление и ви гарантирам, че си заслужава. Елате да си подарим надежда! Очаквам ви!

 

 

Явор Попов, България

Solo Theatre Performance/Spoken Word

Автор и режисьор Явор Попов