Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

От сянката към светлината

Звездни хора

23 май 2024, четвъртък

Зала 2

19.00 часа

90 минути

От сянката към светлината

Звездни хора

констелационен театър

Трупата “Звездни Хора” ви кани на новия си констелационен спектакъл на тема “От сянката към светлината”. Посвещаваме го на 24 май, празника на просветата, знанието и приемствеността, която свързва древните знания с новото ни разбиране. През играта на сцената, ще представим и една нова система за прочит на еволюционния път на душата – системата на “Ген Ключовете”, чиято концепция за Сянката, ще бъде наша отправна точка в този процес.
Пътят към светлината минава през опознаването на собствените ни сенчести модели. Сянката е най-ниско вибрационното ни състояние, което се движи по коловозите на миналото, идващо от травматични преживявания – лично наши или на предците ни, хванато в капаните на страха, вината, осъждането, омразата, алчността, гнева и т.н.
Системата на Ген Ключовете, основана на 64 -те хексаграма от Идзин, ни показва 64 те сенки, по които се движи човешката еволюция. Всеки Ген Ключ има три нива на прочит – всяка сянка може да се превърне в дарба, когато бъде приета и обгърната, изцелена и трансформирана. Когато реагираме от по-високо вибрационно състояние, от нивото на своята Дарба, отключваме по-добра реалност за себе си и за света и съответно третото ниво – това на просветленото съзнание, наречено Сидхи. Сянката е Потенциал, който чака да бъде отключен, чрез нашето разбиране и промяна. Едва тогава можем “да вдигнем нивото” и да отключим най-благоприятната съдба, за да сбъднем себе си в най-добрата си версия – “да облечем дрехите на великолепието си”.
Как ще видим това в представлението?
Всеки от зрителите ще може да си изтегли по една карта (един Ген Ключ), като отговор на свой въпрос или намерение. След това, в хода на представлението, за седем души от публиката, които ще бъдат избрани на случаен принцип, Аватарите (както се наричат актьорите) ще изиграят кратка етюдна форма, като Послание, в което се показват отношения и взаимодействия, свързани със съответната тема и казус, в случая – пътя от Сянката към Дарбата. В констелационния театър играем през информационното поле това, което идва от публиката, чрез тъй нареченият Подател, който сяда на Горещия стол. Ако не желаете да бъдете Избрания, а ви се случи, може да преотстъпите правото си на някой друг, който би искал това.
Сред избраните може да бъдеш и ти!
Ела, виж и чуй своето послание!

Звездни хора

констелационен театър