Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Oтправяне към Годо

Дани Кърнс, Мари Шабер, Томас Брода

15 февруари 2024, четвъртък

Зала 2

19.00 часа

Oтправяне към Годо

Дани Кърнс, Мари Шабер, Томас Брода

“Отправяне към Годо” е спектакъл, в който се разглеждат темите за самотата, загубата, объркването и търсенето на свързване. Двама изгубени герои навлизат в празнота, привидно лишена от време и пространство, издирвайки връзка - със собствените си тела, помежду си, със земята и пространството, които обитават. По поетичен и по делничен начин те изглежда са изгубили и ключовете, и душите си. За разлика от колегите си от Бекет, нашите герои са твърде нетърпеливи, за да седят и да чакат - по-скоро се лутат и спъват в пространството, решени да се отправят към неизвестното, дори ако се наложи да "изгубят главите си", за да намерят нещо по-ценно.

"Екзистенциално е по игрив начин - помага ми да достигна до чувството на екзистенциален ужас, но по начин, който ме кара да се навеждам напред и да се ангажирам с идеите." Джоел Гейтхаус (ръководител на бакалавърската програма по актьорско майсторство за сцена и екран в Performance Preparation Academy)

"Преминавайки между трескави завъртания и хвърляния към фини извивания и потрепвания, движението - и звуковият съпровод - са едновременно вълнуващи и проницателни." Рецензия от Мелина Блок за фестивала Resolutions

Представлението е колаборация между изпълнителите Мари Шабер, Дани Кърнс и композитора/музикант Томас Брода и през 2023 г. е представено на фестивалите Resolution в The Place и Camden Fringe в Cockpit Theatre, Лондон. Започвайки работа заедно по време на пандемията, авторите се зареждат от отношенията между лични истории, колективни травми и необходимостта едновременно да поставяме под въпрос и да приемаме нещата, които изглеждат абсурдни в живота и в творческия процес. Работата включва постоянно връщане към “оставането в неизвестност” в опит да не бъде предписвано еднозначно тълкувание, а да бъде оставено пространство за появата на нюанси и многосмислие. Откакто представлението е на сцена, то продължава да се развива в срещите си с въображението и асоциациите на публиката, които носят нова информация, тълкувания и идеи на авторите.

Зрителите са поканени да останат за неформална дискусия с артистите след представлението.

Събитието се осъществява със съдействието на РЦСИ “Топлоцентрала” и в партньорство със сдружение “Стайна температура”.

Дани Кърнс, Мари Шабер, Томас Брода