Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ

Emergency Theater, България

03 юни 2023, събота

Черна кутия

19.30 часа

90 мин

СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ

Emergency Theater, България

Постдраматичен театър

Emergency Theater открива сезона с едно специално и много важно издание на „Сцени на разсъмване“. Заедно с Фондация „Институт Науки за глухите хора“ Ви каним на едно представление с жестов превод, отворено за публика от чуващи и глухи зрители. Вижте повече тук

Emergency Theater представя "Сцени на разсъмване" – представление-обръщение към духа на времето. Изграденият по пиеса, поезия и писма на Цвета Софрониева драматургичен текст е в непрекъснат диалог с лични наративи на участващите на сцената. В центъра на представлението е неразбирането, дори между най-близки хора, и осъзнаването, че го има това безсилие в общуването, болезнено и телесно ясно. „Ние заставаме срещу страха. Неосъзнатия страх от любовта, облечен в дрехата на страха от самотата. Страх, който ни води към дрога, психози, недоверие, липси, кризи, разруха. Имаме нужда да проумеем кое е по-важното от страха. Заедно да демитологизираме историята и илюзиите за бъдещето. Ние заставаме срещу любовта по каталог, дефинирането на човека и неговата чувствителност по някакви рекламни или политически критерии. Обичта сама по себе си е интимно чувство. Истинността й е в индивидуалността и уникалността. Творим за всички, но не за всекиго. Срещаме публиката си на равни начала. Това не прави представлението лесно, то е интензивно. Интимността винаги е интензивна. (…) Само обичта дава ориентир. Тя тласка, тя води. За нея става дума на тази сцена. Любовта. Спасението от смъртта.“ (Цвета Софрониева)

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура “ и с любезното съдействие на Цвета Софрониева (писател, град Берлин).

Билети: 20 лв. стандартна цена и 15 лв. намалена цена за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.  

Максимален капацитет на места за едно представление: 30 места


Emergency Theater, България

Постдраматичен театър

Режисьор Юлиана Сайска

Драматург Цвета Софрониева

Интерпретирано и представено от Елена Димитрова, Яна Мороз, Юлиана Сайска, Елица Алексиева, Велислав Павлов

Костюми, сценичен и светлинен дизайн Ралица Тонева

Музика Елица Алексиева

Аудио инженер Нино Гомес

Художествено осветление и мултимедия Анна Янакиева

Графичен дизайн Асен Канев

Координатор София Канева

Връзки с обществеността Фондация „Културна фондация А25“

Фотограф Мартин Атанасов

Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов
Мартин Атанасов