Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ТЕРМОАЛАРМА # 2: The TAPI Project [urban indie folk-rock | Гуджарат, Индия]

The TAPI Project, Индия

26 септември 2022, понеделник

Зала 2

21.00 часа

120 мин

ТЕРМОАЛАРМА # 2: The TAPI Project [urban indie folk-rock | Гуджарат, Индия]

The TAPI Project, Индия

концерт

Съвместното приключение на Топлоцентралата и Alarma Punk Jazz ТЕРМОАЛАРМА продължава в Зала 2 в последния понеделник на септември със станалата вече любима на софийската публика инди фолк-рок четворка от Индия The Tapi Project.

THE TAPI PROJECT от малкото седеммилионно градче Сурат (щата Гуджарат) ще завършат четвъртото си европейско турне в България, откъдето и започнаха в края на юли (на фестивала „Джаз на село“ в Камен бряг. Отново в София се завръщат с множество истории, впечатления, срещи по пътя и опит – след съвместно свирене с малийския блус титан Самба Туре в Швейцария и със специално създаден за гостуването им камерен оркестър в Косово.

Ърбън-фолк формацията THE TAPI PROJECT, основана от Йогендра Санияуала (китари) и Суати (Минакши) Пател (глас), която у нас познаваме като трио с румънския басист Сорин Персану, този път е обогатена с клавири и барабани в лицето на оригиналните членове от Сурат Гoурав Кападиа и Бижу Намбиар (музикален гений, само 24-годишен, по произход от Керала).

Биографията на групата включва над 300 концерта 26 страни, а новата програма с авторски песни, с която пътуват в Европа това лято, се казва AIKYA (единство, общност). Жанрово се определят като „ърбън-фолк“, смесвайки традиционни фолклорни похвати с инди-рок и текстове на хинди и гуджарати.

„Не можем да разглеждаме съвременната индийска сцена днес изолирано от сцената в Пакистан и Бангладеш“ - казва китаристът и композитор Йоги. Бихме добавили – не можем да я разглеждаме и изолирано от световната музикална сцена - в автентичната музика на Tapi Project могат да бъдат чути влияния от Абида Парвин, Ане Брун, Бьорк, Нина Симон, дори от Radiohead - всичко, което е формирало членовете й като музиканти през годините.

БИЛЕТИ: предварителна продажба 17 лв, на входа в деня на концерта 20 лв.

The TAPI Project, Индия

концерт