Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Това е нещо истинско

Анна Новицка

13 май 2023, събота

Черна кутия

19.30 часа

60

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Това е нещо истинско

Анна Новицка

танцово представление (Полша/Германия)

Има и други представления, в които тялото е на фокус, но в „Това е нещо истинско“ то е изключително в дързостта си да трепти и да се трансформира. Хореографката и изпълнителка Ана Новицка превръща кожата си в хоризонт, който премества и по който драска. Въплъщава в тялото си различни емоции, създава чрез него ситуации, демонстрира намерения, разказва истории. Концепцията в „Това е нещо истинско“ е тялото да наподобява един безкраен хореографски хипертекст, насочващ зрителя към нови и нови асоциации.

Какво всъщност е тялото, как го възприемаме и до каква степен можем съзнателно да го променяме, са въпроси, в които като в плаващи пясъци зрителите потъват бавно и необратимо.

Анна Новицка е хореограф и изпълнител. Завършила Залцбургската експериментална танцова академия (SEAD), магистърска степен по хореография в HfS Ernst-Busch / HZT в Берлин и магистърска степен по психология във Варшавския университет. Там написва и своята докторска дисертация, базирана на практика върху осъзнаването като основа за присъствие. Получава наградата DAAD, последвана от стипендия за хореография от “Studienstiftung des deutschen Volkes”, Берлин. Нейното соло: „Истината е просто обикновена картина“ е избранo за Полската танцова платформа, “Fringe Festival” в Единбург и Полско-израелската танцова платформа в Тел Авив. “Raw Light” (2017) е избран да бъде част от полската танцова мрежа, а “This Is The Real Thing” (2018) отворя полската танцова платформа през 2019 г.

Събитието е част от 16-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”. Гостуването на представлението се реализира с финансовата подкрепа на Полски институт в София и Министерство на културата.

След представлениетэо сте добре дошли на разговор с публиката, модериран от Зорница Стоянова.

Билети: Предварителна продажба до 20 април 2023 - 15 лв.; до 8 май - 20 лв.; от 9 май - 25 лв.

Специални изисквания: 18+

Анна Новицка

танцово представление (Полша/Германия)

Танц и хореография Anna Nowicka

Драматург Mateusz Szymanówka

Музика Adam Świtała

Костюми Kiss the Future / Tanja Padan

Фотография Katarzyna Szugajew

Светлинен дизайн Aleksandr Prowaliński