Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Това е нещо истинско

Анна Новицка Полша/Германия, Полша

13 май 2023, събота

Зала 2

19.30 часа

50

16. ФЕСТИВАЛ АНТИСТАТИК: Това е нещо истинско

Анна Новицка Полша/Германия, Полша

танцово представление (Полша/Германия)

Има и други представления, в които тялото е на фокус, но в „Това е нещо истинско“ то е изключително в дързостта си да трепти и да се трансформира. Хореографката и изпълнителка Ана Новицка превръща кожата си в хоризонт, който премества и по който драска. Въплъщава в тялото си различни емоции, създава чрез него ситуации, демонстрира намерения, разказва истории. Концепцията в „Това е нещо истинско“ е тялото да наподобява един безкраен хореографски хипертекст, насочващ зрителя към нови и нови асоциации.

Какво всъщност е тялото, как го възприемаме и до каква степен можем съзнателно да го променяме, са въпроси, в които като в плаващи пясъци зрителите потъват бавно и необратимо.

Анна Новицка е хореограф и изпълнител. Завършила Залцбургската експериментална танцова академия (SEAD), магистърска степен по хореография в HfS Ernst-Busch / HZT в Берлин и магистърска степен по психология във Варшавския университет. Там написва и своята докторска дисертация, базирана на практика върху осъзнаването като основа за присъствие. Получава наградата DAAD, последвана от стипендия за хореография от “Studienstiftung des deutschen Volkes”, Берлин. Нейното соло: „Истината е просто обикновена картина“ е избранo за Полската танцова платформа, “Fringe Festival” в Единбург и Полско-израелската танцова платформа в Тел Авив. “Raw Light” (2017) е избран да бъде част от полската танцова мрежа, а “This Is The Real Thing” (2018) отворя полската танцова платформа през 2019 г.

Събитието е част от 16-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”. Гостуването на представлението се реализира с финансовата подкрепа на Полски институт в София и Министерство на културата.

След представлениетэо сте добре дошли на разговор с публиката, модериран от Зорница Стоянова.

Билети: Предварителна продажба до 20 април 2023 - 15 лв.; до 8 май - 20 лв.; от 9 май - 25 лв.

Специални изисквания: 18+

 

Международната програма на фестивала за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2023 се организира от фондация „Брейн Стор Проджект“ и сдружение „Номад Денс Академи България“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд „Култура“ по „Програма  за възстановяване и развитие на частни културни организации“, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития и Полски институт в София, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала“, Сцена „Дерида“ и Галерия “Етюд”.

Анна Новицка Полша/Германия, Полша

танцово представление (Полша/Германия)

Концепция, хореография и изпълнение Анна Новицка

Драматургия Матеуш Шимановка

Музика Адам Швитала

Костюми Kiss the Future / Таня Падан

Фотограф Катаржина Шугайев

Светлинен дизайн Александър Провалински