Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

4. Българска танцова платформа // 17. АНТИСТАТИК: Критична маса

Силвия Чернева, България

16 май 2024, четвъртък

Зала 1

20.30 часа

60

4. Българска танцова платформа // 17. АНТИСТАТИК: Критична маса

Силвия Чернева, България

танцов пърформанс

Фестивален билет на стойност 90 лв за 10 представления от програмата на 4. Българска танцова платформа може да вземете оттук.

Критична маса е спектакъл за четирима изпълнители, изправени пред критичен проблем: висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си да не падне и да вечерят от нея.

Как договаряме нуждата си от съвместност? Да държиш масата за другите е неудобно, но необходимо, ако искаш също да се възползваш от нея. Да увиснеш сам, необременен от гравитация, звучи като свобода, но скоро се оказва безполезно без опорна точка, от която да се оттласнеш.

Заповядайте да съпреживеете вечерята на нашите изпълнители, докато балансират между риск и свобода, споделено и лично, безтегловност и летеж.

Спектакълът е режисьорски дебют на Силвия Чернева, артист на свободна практика и съосновател на сдружение „Стайна температура“. Силвия работи като изпълнител, хореограф, документален режисьор и автор на танцови филми, като се вдъхновява от битови и ежедневни неща и изследва идеите за колективност, съпричастност и споделено пространство.

---------------------------------
Проектът е копродукция на сдружение „Стайна температура“ и РЦСИ „Топлоцентрала“ и се осъществява с финансовата подкрепа на НФ “Култура”, програма “Дебюти”, както и с любезното съдействие на движенческа лаборатория “Ход”, тренировъчен център “Профикст” и магазини “Мосю Бриколаж”.

****************
Международната програма на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2024 се организира от Фондация „Брейн Стор Проджект” и Сдружение „Номад Денс Академи България” с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития, Национален фонд „Култура” по  програма „Целева подкрепа „Творческа Европа“, проект SEEDS-South-East European Dance Stations, съфинансиран по програма „Творческа Европа" на Европейския съюз, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала”, Сцена „Дерида”, Национална галерия „Квадрат 500” и Клуб „Дом“.

Българска танцова платформа се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Образователна платформа „Без дистанция” 2024 е част от проекта „Life Long Burning – Future Lost and Found (LLB 3) и се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Творческа Европа” на Европейския съюз, Национален фонд „Култура” по програма „Целева подкрепа „Творческа Европа“, в партньорство с Гьоте-институт България.

Силвия Чернева, България

танцов пърформанс

Хореография и изпълнение Силвия Чернева, Лу Кутон, Николай Райчев, Даниел Денев, Дани Кърнс

Автор и режисьор Силвия Чернева

Драматургия Ясен Василев

Музика Кристиан Василев

Костюми и сценография Яна Меламед

Консултант-хореограф Цвета Дойчева

Консултант въжена система Желязко Мечков

Видео и снимки Никола Гюлмезов и Александър Бенев

Визия Андреа Попйорданова

Продуцент Сдружение "Стайна температура"

Копродукция РЦСИ Топлоцентрала