Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

4. Българска танцова платформа // 17. АНТИСТАТИК: Metch

Иво Димчев, България

17 май 2024, петък

Зала 1

19.00 часа

80

4. Българска танцова платформа // 17. АНТИСТАТИК: Metch

Иво Димчев, България

интерактивен соло пърформанс на Иво Димчев

Фестивален билет на стойност 90 лв за 10 представления от програмата на 4. Българска танцова платформа може да вземете оттук.

“Metch“ е концерт, изложба, аукцион, упражнение, свръхпроизводство на картини, обсебващ диалог с публиката и, разбира се, музика. За него Иво Димчев предупреждава: „зная, че много хора идват на моите представления, защото харесват песните ми. Но за съжаление тези хора ще трябва да преживеят или да се разбият в много сложната ми и непредсказуема връзка с театъра, танца, политиката и съвременното изкуство.“

„Анималистичен в един момент, деликатен в следващия, той сплита тъмнина и светлина, и вербална и физическа изящност.“, Ню Йорк Таймс.

„Димчев е първокласен текстописец, дълбок дори когато е обикновен... Като изпълнител той се плъзга без усилие между мъжките и женските образи; вокалният му диапазон е също толкова протеичен, от нисък баритон до сопран, украсен с вибрации, подобни на теремин.", Ню Йоркър.

Иво Димчев е хореограф, визуален артист, певец, автор на песни и куиър активист. Работата му е екстремна и цветна смесица от пърформанс, танц, театър, музика, рисуване и фотография. Автор е на повече от 40 сценични спектакъла и е получил множество международни награди за танц и театър. Повечето от сценичните му изпълнения са включени в книгата му "Stage Works 2002-2016". Той е автор и на повече от 100 оригинални песни, всички включени в неговата „Песнопойка”. Творбите му са представяни в цяла Европа, Южна и Северна Америка и Азия. Води класове в Националната театрална академия в Будапеща, Кралската танцова консерватория в Антверпен, Белгия, Висшето училище за изкуства в Берн, Университета по изкуствата в Амстердам, както и “DanceWeb” във Виена.

По време на пандемията от COVID-19 Димчев изнася повече от 400 частни концерта в домовете на различни хора от България, Истанбул, Ню Йорк и Лос Анджелис. Вестник „Ню Йоркър" ги отразява в поредица, озаглавена „Екстравагантната избухливост на Иво Димчев".

**************
Международната програма на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ 2024 се организира от Фондация „Брейн Стор Проджект” и Сдружение „Номад Денс Академи България” с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Гьоте-институт България, Столична община – Календар на културните събития, Национален фонд „Култура” по  програма „Целева подкрепа „Творческа Европа“, проект SEEDS-South-East European Dance Stations, съфинансиран по програма „Творческа Европа" на Европейския съюз, и в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала”, Сцена „Дерида”, Национална галерия „Квадрат 500” и Клуб „Дом“.

Българска танцова платформа се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Образователна платформа „Без дистанция” 2024 е част от проекта „Life Long Burning – Future Lost and Found (LLB 3) и се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Творческа Европа” на Европейския съюз, Национален фонд „Култура” по програма „Целева подкрепа „Творческа Европа“, в партньорство с Гьоте-институт България.

Иво Димчев, България

интерактивен соло пърформанс на Иво Димчев

Концепция, музика и текст Иво Димчев

Език английски