Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Тялото като (Р) Еволюция

United Cowboys, Нидерландия

08 юни 2022, сряда

Зала 1

19.30 часа

4 часа

Тялото като (Р) Еволюция

United Cowboys, Нидерландия

Биотоп

Какво означава да се “потопим” в един пърформанс? Далеч от метафоричния смисъл на израза, нидерландската танцова компания United Cowboys ще ни потопи в 4-часовия си биотоп Тялото като (Р) Еволюция - буквално.

В рамките на 4 часа между 19:30 и 23:30 часа публиката ще има възможност да открие един напълно необичаен, но дълбоко приобщаващ театрален формат, който ни отвежда там, докъдето рядко можем да стигнем сами. Жанрът “биотоп” представлява продължителен, обвързан с конкретно пространство театрално-танцов пърформанс, в който публиката учaства и сякаш потъва. 

Публиката разполага със свободата да се впусне в това преживяване по всяко време след началния час, определяйки сама прoдължителността и интензивността на преживяването.

Тялото като (Р) Еволюция е копродукция, която си поставя целта да преосмисли трансграничното представяне на сценични изкуства по приобщаващ, устойчив и балансиран начин.

United Cowboys са колектив от международни артисти под ръководството на специален творчески екип. Вдъхновени от различни форми на изкуството, артистите от United Cowboys създават мултидисциплинарни представления на границата между танца, музиката на живо, видеото и инсталационното изкуство, главно в национални и международни сътрудничества. Танцовата компания менажира арт-пространство в центъра на Айндховен, което функционира като международна артистична платформа, като арт резиденция и като основно място за тримесечния публичен микрофестивал Seasoning, отворен за местни и международни артисти и публика. Срещите и обменът между артистите с тяхната (бъдеща) публика винаги са постоянен обект на изследване, продукция, представяне и размисъл.

Двамата художествени ръководители на United Cowboys са Маартен ван дер Пут (концепция, посока, природа) и Полин Роландс (хореография и концепция).

Партньори по проекта са United Cowboys (Нидерландия), Gothenburg Fringe Festival (Швеция), UA Association Contemporary Dance Platform (Украйна) и АСТ Асоциация за свободен театър (България).

Perform Europe се финансира от програмата Creative Europe на Европейския съюз и се управлява съвместно от консорциум от 5 организации: IETM – Международна мрежа за съвременни сценични изкуства, Европейската асоциация на фестивалите (EFA), Circostrada, EDN – European Dancehouse Network и Консултирайте се с IDEA.

United Cowboys, Нидерландия

Биотоп

Изпълнител/и Виолета Витанова, Марион Дърова, Василия Дребова, Мирослава Захова, Жана Пенчева, Цвета Дойчева, Нейтън Купър, Воин де Воин, Еулалия Бергада Сера, Конър Дохърти, Флоренция Мартина, Хане Шилеманс, Анна Нилсон

Hans Spiegelaar