Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

CO-LAB

публично представяне на резултати от уъркшоп, Италия

08 септември 2022, четвъртък

Зала 1

19.30 часа

80 мин

CO-LAB

публично представяне на резултати от уъркшоп, Италия

Публично представяне

Публичното представяне ще покаже резултатите от уъркшопа за танцьори, проведен в периода 1-7 септември 2022. Уъркшопът, както и публичното представяне ще използват за основа танцовия пърформанс Fragile на Михал Муалем и Джаналберто де Филипис и импровизационната танцова структура Clouds на Клаудия Катарци.

Вход свободен

Проектът CO-LAB на танцьорите и хореографите Михал Муалем и Джаналберто де Филипис е предназначен за танцьори, завършили образованието си и търсещи реализация на професионалната сцена. Участниците в CO-LAB ще имат шанса да се включат в няколкодневен интензивен групов процес по създаване и показване пред публика на едно танцово представление. А чрез работата си с професионални хореографи ще могат да развият своята артистична идентичност и стил и да добият необходимия опит, който ще им помогне в бъдещата професионална реализация.
Гост-хореограф в това издание на CO-LAB е Клаудия Катарци (Италия).

За водещите
Михал Муалем е родена в Израел. Учи балет, съвременен танц, композиция и импровизация. Като танцьор между 1994 и 2001 работи в Израел с няколко компании и хореографи като Liat Dror & Nir Ben Gal company и Noa Dar dance group. През 2001 започва да работи със Sasha Waltz & Guests в Берлин като танцува в множество продукции, а по-късно е асистент и ръководител репетиции. От 1995 насам преподава съвременен танц в Израел, а от 2006 преподава съвременен танци, контакт и импровизация, както и репертоар на Саша Валц в Израел и Европа.

Джаналберто де Филипис (Италия) e завършил Лондонското училище за съвременни изкуства. От дете до 21 годишна възраст се е занимавал с китайски бойни изкуства и така има възможност да изследва принципите на дихателните и телесните импулси, което и днес е един източниците му на вдъхновение. Повлиян е от принципите на Клайн и Фелденкрайс. Работил и с хореграфи като Philipp Egli (2000), Iztok Kovac (2001), Sasha Waltz (2003 and 2009), Michele Abbondanza and Antonella Beroni (2010/2011). От 2002 насам води обучения по танц, вкл. за непрофесионалсти, в Италия, Германия, Израел, Бразилия и др.

От 2005 Муалем и де Филипис заедно и поотделно създават и показват собствени хореографии. Проектите на Муалем/деФилипис са изпълнявани на множество места по света и фестивали като Aerowaves – Лондон, Festival Della cité – Lausanne, Tanec Praha – Прага, и много други. Хореографиите им са наградени в Хановер и на фестивала Oriente Occidente в Италия.

Клаудия Катарци (Италия) е завършила Академията по изкуствата във Флоренция и е започнала кариерата си на танцьор с Micha Van Hoecke’s Ensemble, след коетое работила с много други компании. Важна част от нейната работа е импровизацията и композирането на живо. Като импровизатор е танцувала с артисти като Julyen Hamilton, Katie Duck, Scott Smith, Alessandro Certini, Charlotte Zerbey и др. От 2015 танцува за Sasha Waltz & Guests. Хореографските и работи са показвани на много международни фестивали във Франция, Италия, Великобритания, Нидерландия, Румъния, Словения, Гърция и др. Клаудия Катарци работи за френския Национален хореографски център The Manufacture CDCN в Бордо.

публично представяне на резултати от уъркшоп, Италия

Публично представяне

Водещ/Водещи: Михал Муалем, Джаналберто де Филипис, Клаудия Катарци