Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Dance, baby, dance

Жана Пенчева, България

11 май 2022, сряда

Голяма зала

21.00 часа

60 мин

Dance, baby, dance

Жана Пенчева, България

танцов пърформанс

Dance, baby, dance е началото на хореографско изследване, фокусирано върху възможностите и отношенията, които могат да възникнат, когато хората се съберат и танцуват. Създаден като хореографски концерт със специфични пътища и вътрешни правила, в него шест танцуващи тела преминават през различни ситуации на флирт, мистерия, прозрачност, нелогичност, раздразнителност. Представлението е потопено в атмосфера на парти-клуб и обсипано със съвременна електронна и поп музика.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България, Националния фонд за култура в България и Община Бургас.

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ - Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.


Жана Пенчева е танцьор и хореограф от България. След обучението си в „Нов български университет“ в София, продължава да участва в редица семинари по танцови практики и програми като “Nomad dance Academy” и “DanceWeb”. През 2018 г. заедно с Александар Георгиев и Дарио Барето Дамас създават международния артистичен екип STEAM ROOM, който се движи между Бургас, София, Тенерифе, Скопие и Стокхолм и реализира и продуцира своите артистични творби в различни европейски контексти. През последните години Жана е заета с колективни хореографски сценични творби, със собствени артистични произведения и с танци за други хореографи. Последният ѝ хореографски концерт “Dance baby, dance” е на турне през 2022-2023 г.

Жана Пенчева, България

танцов пърформанс

Хореография Жана Пенчева

Танцьори и сътрудници Виолета Витанова, Жана Пенчева, Зорница Стоянова, Александaр Георгиев. Даниел Денев и Дарио Барето Дамас

Музика Цветан Момчилов

Сценография/Костюми Ралица Тонева

Графичен дизайн Георги Десподов

Видео и снимки Наталия Сидоренко

Продукция на „Гараж Колектив“ и Жана Пенчева

В копродукция с ICC (Въображаем хореографски център) и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс