Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Dance, baby, dance

Жана Пенчева, България

28 ноември 2023, вторник

Зала 2

19.00 часа

60 мин

Dance, baby, dance

Жана Пенчева, България

танцов пърформанс

Dance baby, dance (2021) е началото на хореографско изследване, фокусирано върху относителните възможности и възможните отношения, които могат да възникнат, когато хората се съберат и танцуват.

Видян като хореографски концерт със специфични пътища и вътрешни правила, 6 кинетични / танцуващи тела преминават през различни ситуации - флирт, мистерия, прозрачност, нелогичност, раздразнителност и други чувствителни пространства. Концертът е потопен в атмосфера на парти-клуб и обсипан със съвременна електронна и поп музика.

Въз основа на идеи от предишната работа на Жана Пенчева Six Love Songs - Dance baby, dance е двигател на оголване/излагане, а музиката - инструмент, който трябва да се види и преживее.

По време на спектакъла има силна музика, светлинен блиц и частична голота. Забавлявайте се!

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България, Националния фонд за култура в България и Община Бургас.

Тази работа е част от Българското турне на ICC/ Въображаващ си се Хореографски Център 2023, подкрепено по проект за Разпространение на танцова продукция към Министерство на Културата на България.

Жана Пенчева е танцьор и хореограф от България. След обучението си в „Нов български университет“ в София, продължава да участва в редица семинари по танцови практики и програми като “Nomad dance Academy” и “DanceWeb”. През 2018 г. заедно с Александар Георгиев и Дарио Барето Дамас създават международния артистичен екип STEAM ROOM, който се движи между Бургас, София, Тенерифе, Скопие и Стокхолм и реализира и продуцира своите артистични творби в различни европейски контексти. През последните години Жана е заета с колективни хореографски сценични творби, със собствени артистични произведения и с танци за други хореографи. Последният ѝ хореографски концерт “Dance baby, dance” е на турне през 2022-2023 г.

Билети между 10 и 25 лв. Купете на цена по важе желание!

Жана Пенчева, България

танцов пърформанс

Хореография Жана Пенчева

Танцьори и сътрудници Виолета Витанова, Жана Пенчева, Зорница Стоянова, Александaр Георгиев. Даниел Денев и Дарио Барето Дамас

Музика Цветан Момчилов

Сценография/Костюми Ралица Тонева

Графичен дизайн Георги Десподов

Видео и снимки Наталия Сидоренко

Продукция на „Гараж Колектив“ и Жана Пенчева

В копродукция с ICC (Въображаем хореографски център) и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс