Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Джазът е любов

Даниела Станкова и Светослав Николов, България

14 ноември 2022, понеделник

Зала 2

20.00 часа

90

Джазът е любов

Даниела Станкова и Светослав Николов, България

мюзикъл

Джазът произнася истината, защото ни изразява и ни свързва. Той ни изгражда като личности и ни дава средства да променяме света. Историята на джаза и благотворното му въздействие върху човека и обществото описва музикалният спектакъл „Джазът е любов!“. Заглавието обяснява защо той ни учи на живот с достойнство, подхранва порива към свобода, прави ни непримирими към несправедливостите и ни призовава да правим света по-добър. В идеята за импровизацията е изявата на личността, но и намирането на решение за всяка ситуация. Джазът превръща препятствията в преодолявания, водейки ни в пътя на израстване. Спектакълът подчертава, че всяко наше действие е резултат на избор, в който имаме опора в ценностите на джаза.

Действието се разгръща в пет пространства на РЦСИ „Топлоцентрала“. В първо действие в Зала 2 („Черна кутия“) се връщаме към зората на жанра, когато с песен робите в полята се съхраняват и преминават през изпитанията. Джазът не отвръща поглед от проблемите, а ни приканва да ги разрешим. Чрез темите за робството, за линчуването и за правата на жените се очертава линията на социален напредък, на който джазът е двигател. Във второ действие в Зала 5 („Сцена бар“) героите рисуват всички цветове на любовта чрез своите взаимоотношения.  В драматургичното си развитие спектакълът обхваща още три пространства на „Топлоцентрала“, превеждайки физически и емоционално публиката в движение нагоре и навътре. На това пътешествие се отправяме с някои от най-популярните джаз стандарти като Summertime, L-O-V-E, Come Fly with Me, Our Love Is Here to Stay, както и с две непреходни български песни – „Когато луната изплува“ и „Замълчи, замълчи“.

„Джазът е любов!“ събира в прекрасен ден от живота на семейство спомени и мечти. С песни от българската и американската традиция той разказва за реализацията на същността на всеки герой от спектакъла, а също и за музикални величия като Били Холидей, Ела Фицджералд, Нат Кинг Коул и Франк Синатра.

Със специално участие на Мими Николова и Влади Михайлов

С участието още на: Гергана Стоянова, Симеон Владов, Ралица Ковачева-Бежан, Марина Драгомирецкая, Петър Петров, Елеонора Лонтова, Зорница Лонтова, Неда Кралева, Теа Николова, Кристина Кръстева, Рада Грозданова и Янко Чалъков

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Медиен партньор: Jazz FM

Даниела Станкова и Светослав Николов, България

мюзикъл

Сценарист Светослав Николов

Режисьор Яна Титова

Вокален педагог Даниела Станкова

Хореограф/и Петър Герзилов