Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Фестивал на авторския театър - ФАТ 2022

Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", България

16 декември 2022, петък

Зала 1

19.30 часа

Фестивал на авторския театър - ФАТ 2022

Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", България

фестивал

Фестивал на авторския театър - ФАТ, организиран от Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", ще се проведе от 16 до 18 декември 2022 г. в Топлоцентрала с подкрепата на Национален Фонд "Култура", Министерство на културата и Столична община.
Фестивалът ще има своето второ издание, след успешно проведеното първо през юни 2021 г.
В програмата ще участват VOX POPULI, Сатиричен театър “Алеко Константинов”, Театър 199, Театър "ПИ", (Скопие, Македония), Театър "Нюанси", (Троян), Танцова компания "Атом", Театър "Драмеди", Playback театър “Тук и сега”, Ованес Торосян.
6 авторски спектакъла на професионални частни и държавни театри от България и Македония. Специална сутрешна детско-младежка програма - 2 авторски спектакъла на театрални школи от Македония, София и Троян.


ПРОГРАМА

БИЛЕТИ:

  • 3-дневен фестивален билет - редовен и с намаление за учащи, възрастни и хора с увреждания -> ТУК

  • 1-дневен фестивален билет - редовен и с намаление за учащи, възрастни и хора с увреждания. Този билет е валиден за 17-ти или 18-ти декември. -> ТУК

  • Билети за всеки отделен спектакъл - (!) Моля, закупете за съответния спектакъл -> ТУК

Представления:
16.12 - ПЕТЪК
19:30 - "ТЪП ОПТИМИСТ" - Билети
17.12 - СЪБОТА
10:00 - “Избери радостта!“ - Билети
14:00 - "Нищо не е страшно" - Билети
17:45 - "КЛОПКА" и "The "BIG" Creation" - Билети
19:30 - "Споделени поляни" - Билети
18.12 - НЕДЕЛЯ
18:00 - "ПРИЯТНО МИ Е, ИВА!" - Билети
14:30 - „Златна рибка“- Билети
19:45 - "Театърът на твоята история” Playback Theatre "ТУК и СЕГА" - Билети


Всяка вечер ще има дискусии с публиката, с присъствието на артистите от програмата, където тя ще може да зададе въпроси, да сподели впечатления и преживявания от спектаклите.


Във фестивалната програма ще има и 5 уъркшопа - 3 за децата и младежите от София, Троян и Скопие, 1 за хора с професионална ангажираност в областта и 1 за хората от публиката, по теми изследващи процеса на създаване на авторски театър.
Във фестивалната програма ще има 2 уъркшопа за посетителите, закупили фестивални билети: “Система за създаване на авторски спектакли на Театър Пи, Скопие”– Златко Митрески, Театър Пи, Македония и „Вербатим и документален театър“- уъркшоп от Неда Соколовска, VOX POPULI.

Фестивалът ще осигури пространство за две професионални дискусии на теми: „Средства и методи на работа в авторския театър“ и „Авторският театър и възможности за популяризирането му“, с модератор Ованес Торосян. Дискусиите ще бъдат с вход СВОБОДЕН и отворени за колеги, които не са част от програмата или не са гости на фестивала, но искат да участват в дискусията.
Фестивалът ще предостави иновативна достъпност на хора с увредено зрение и слух.


За незрящите хора това ще бъде чрез аудиоописание със специална техника, изпълнена от обучен артист, в партньорство със Съюза на слепите в България - централно управлени и регионална организация.


За хората с увреден слух ще има жестов превод в партньорство със Съюз на глухите в България, Академия „Наистина жестов език“ и Фондация „Чуй ме със сърцето“.
Фестивалът ще отличи спектаклите в 10 категории.


Жури ще бъдат артистите - участници в програмата като всеки театър ще има право на един глас в дадена категория, с условието че не може да гласува за себе си. Ще има отличие и от публиката.


Целта е освен да популяризираме авторския театър и компаниите, които го практикуват в България и по света, e да свържем артистите по между им, да ги запознаем и да предоставим пространство за развитие, изява и вдъхновение.

Видео от първото издание


За повече информация

Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", България

фестивал