Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

I Hate Theater

Милена Боговац и Югослав Хаджич, Сърбия

10 юни 2022, петък

Зала 2

20.30 часа

I Hate Theater

Милена Боговац и Югослав Хаджич, Сърбия

Пърформанс

След началото на пандемията сръбският драматург, режисьор и активист Милена Боговац си задава въпроса „Коя щях да бъда, ако нямаше театър?“ Отговорът намираме в самия пърформанс, а той е остроумен, ироничен и в изричното си намерение да омаловажи театралното изкуство и неговото значение, всъщност му придава първостепенен смисъл. В спектакъла участва с оригинална музика, видео и техническа поддръжка сръбският артист и неин партньор Югослав Хаджич. По време на представлението двамата си взаимодействат, като включват и публиката в общуването, която може да участва, коментира и задава въпроси. Двамата артисти са участници в тазгодишната резидентна програма на „Радар София“.

Пърформансът е част от NEW STAGES SOUTHEAST и е на английски език.

„За втора поредна година Гьоте-институт България организира NEW STAGES SOUTHEAST – фестивал за нова драматургия, който ще предложи на публиката серия от сценични четения, пърформанси, дискусии и уъркшопи. Събитията ще се проведат на пет различни локации в София между 9 и 12 юни, в партньорство с Топлоцентрала, Организация „36 маймуни“, Национален природонаучен музей, , Swimming Pool, ТР „Сфумато“ и „Радар София“. Международната програма включва участници и драматургични текстове от България, Германия, Сърбия, Украйна, Естония и Австрия.“

Милена Миня Боговац (Белград, 1982) е драматург, театрален режисьор, сценарист, поет, активист и културен деятел. Творчески директор на НПО „Center Е8“ и директор на Театър „Рефклектор֧“, независим театър, който работи в рамките на тази организация. Независимо от постоянния си ангажимент, тя пише, режисира и работи като драматург в различни институции или компании от независимата арт сцена в Сърбия и региона.

Югослав Хаджич (Смедерево, 1976) е музикант и актьор. От 2002 до 2014 г. е постоянен член и част от артистичния екип на Театър „Да“. През 2014 г. е съосновател на независимата трупа Hleb Teatar. Работи в театър „Хлеб“, като актьор, композитор, музикант, асистент-режисьор и техник. От 2015 г. работи като звуков дизайнер и озвучител в Театър „Битеф“. Той е технически директор на фестивала MATER TERRA и на танцовия фестивал „Дни на Смиляна Мандукич“.

 

Милена Боговац и Югослав Хаджич, Сърбия

Пърформанс