Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Мy body, My Nation

Израел Алони, Австралия

21 май 2022, събота

Зала 2

19.30 часа

50 мин

Мy body, My Nation

Израел Алони, Австралия

Солов мултидисциплинарен пърформанс

My Body My Nation разглежда отношението между собствения Aз и тялото. Това е соло мултидисциплинарен пърформанс, в който притежанието на физическото тяло ще бъде изследвано от социална, политическа и етическа гледна точка.

В епохата на кампании като #MeToo and Black Lives Matter, авторът поставя под въпрос археологическата и антропологическата идентичност на нашето физическо тяло.

Чрез разкриване и споделяне на лични автобиографични моменти, както и черпейки от съвременни политически и социални феномени, спектакълът се опитва да деколонизира тялото от култура и маниери, които са му били наложени. 

„Можете да ме оковете, да ме измъчвате, даже и да унищожите това тяло, но никога няма да хвърлите ума ми в тъмница.“ – Махатма Ганди

My Body My Nation е създадено на творчески резиденции в Нидерландия, Дания и Австралия.

Представлението е подходящо за лица над 18 год. 

Израел Алони е независим хореограф, преподавател, изпълнител, автор на текстове и провокатор. Тяхната хореографска работа е показвана на различни места по света. Алони последователно развива силен творчески глас, който прекрачва граници и истински завладява публиката.

Работата на Алони често адресира социално-политически теми и майсторски разговаря с публичния дискурс, като примери за това са HERE THERE YET NOWHERE от международната копродукция GODLIKE (2016), където Алони поставя под въпрос влиянието на фанатизма върху здравия разум; #GHETTO (2017), където адресира разсейващия ефект на поставянето на етикети върху съчувствието и солидарността; и My Body My Nation (2019), където Алони опитва да декоронизира собственото си небяло, небинарно и несъответно тяло от концепции, философии и модели на поведение, които са му били наложени.

Алони силно вярва в колаборативното творчество и в превръщането на методологията в метод за стимулация и необходимост за подобряването на сегашните практики. Алони гледа на изкуството като на катализатор на социални и културни наративи, както и като на ценен апарат за развитието на нашите общества.

В творческата си практика и в начина, по който инициира и управлява международни проекти, Алони умишлено насърчава демократични, хоризонтални и равнопоставящи практики, в опозиция на настоящите режими и управления, които заплашват свободата и сигурността ни.

Като изпълнител от вече почти 20 години, Алони е създал и участвал в огромен репертоар от международно признати артисти като Саша Валц, Mats Ek, Wim Vadekaybus, Club Guy And Roni и др.

Израел Алони, Австралия

Солов мултидисциплинарен пърформанс

Megan Van De
Megan Van De
Megan Van De
Megan Van De