Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Мy body, My Nation

Израел Алони, Австралия

21 май 2022, събота

Черна кутия

19.30 часа

50 мин

Мy body, My Nation

Израел Алони, Австралия

Солов мултидисциплинарен пърформанс

My Body My Nation разглежда отношението между собствения Aз и тялото. Това е соло мултидисциплинарен пърформанс, в който притежанието на физическото тяло ще бъде изследвано от социална, политическа и етическа гледна точка.

В епохата на кампании като #MeToo and Black Lives Matter, авторът поставя под въпрос археологическата и антропологическата идентичност на нашето физическо тяло.

Чрез разкриване и споделяне на лични автобиографични моменти, както и черпейки от съвременни политически и социални феномени, спектакълът се опитва да деколонизира тялото от култура и маниери, които са му били наложени. 

„Можете да ме оковете, да ме измъчвате, даже и да унищожите това тяло, но никога няма да хвърлите ума ми в тъмница.“ – Махатма Ганди

My Body My Nation е създадено на творчески резиденции в Нидерландия, Дания и Австралия.

Представлението е подходящо за лица над 18 год. 

Израел Алони е независим хореограф, преподавател, изпълнител, автор на текстове и провокатор. Тяхната хореографска работа е показвана на различни места по света. Алони последователно развива силен творчески глас, който прекрачва граници и истински завладява публиката.

Работата на Алони често адресира социално-политически теми и майсторски разговаря с публичния дискурс, като примери за това са HERE THERE YET NOWHERE от международната копродукция GODLIKE (2016), където Алони поставя под въпрос влиянието на фанатизма върху здравия разум; #GHETTO (2017), където адресира разсейващия ефект на поставянето на етикети върху съчувствието и солидарността; и My Body My Nation (2019), където Алони опитва да декоронизира собственото си небяло, небинарно и несъответно тяло от концепции, философии и модели на поведение, които са му били наложени.

Алони силно вярва в колаборативното творчество и в превръщането на методологията в метод за стимулация и необходимост за подобряването на сегашните практики. Алони гледа на изкуството като на катализатор на социални и културни наративи, както и като на ценен апарат за развитието на нашите общества.

В творческата си практика и в начина, по който инициира и управлява международни проекти, Алони умишлено насърчава демократични, хоризонтални и равнопоставящи практики, в опозиция на настоящите режими и управления, които заплашват свободата и сигурността ни.

Като изпълнител от вече почти 20 години, Алони е създал и участвал в огромен репертоар от международно признати артисти като Саша Валц, Mats Ek, Wim Vadekaybus, Club Guy And Roni и др.

Израел Алони, Австралия

Солов мултидисциплинарен пърформанс

Megan Van De
Megan Van De
Megan Van De
Megan Van De