Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

НОВ ХРАМ

студио Форматик, България

13 май 2023, събота

Зала 1

12.00 часа

НОВ ХРАМ

студио Форматик, България

аудио-визуална инсталация

Откриване 12.05 /петък/ 19:00ч.

|Вход свободен|

Времето е фундаментална концепция, която е била интерпретирана по безброй начини в историята. От цикличното време на древните култури до линейното време на съвременните общества, идеята за времето е била символ на много различни неща. Тази изложба използва различни похвати и технологии ( 3Д мапинг, Добавена Реалност (AR), Генеративен видео и др. ) за да създаде дълбоко медитативно изживяване, което свързва посетителите с естествения свят и символиката на времето. Те ще могат да изследват изложбата със свое собствено темпо взаимодействайки със съдържанието по различни начини.

Новата изложба на студио Форматик „New Temple” кани посетителите да съзерцават образи и символи като връзка между човека и природата, насърчавайки ги да размишляват върху темата за духовния и технологичен свят. Създавайки мост между тези привидно различни елементи, изложбата предлага дълбоко трансформиращо изживяване, което предизвика размисъл за собствената ни връзка с времето и природата.Това преживяване може да служи и като напомняне, че технологията по своята същност не се противопоставя на духовността, а по-скоро може да бъде използвана за задълбочаване на нашето разбиране и връзка с божественото.

“...за будистите Времето е съставено от продължителен, непрекъснат поток (samtâna), а поради факта, че то тече, всяка проявяваща се в него „форма“ е не само мимолетна, но и онтологически нереална.” Images et Symboles, 1952

Изложбата проследява възможности за смесване на техники като 3Д мапинг, Добавена реалност, работа с лазер и създаване на изображения в реално време ( NOTCH ).

www.phormatik.com 

www.instagram.com/studio_phormatik 

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ”

студио Форматик, България

аудио-визуална инсталация

Създадено и с участието на студио Форматик