Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

ПРЕМИЕРА | МЕДЕНА ЛУНА

VOX POPULI, България

17 декември 2023, неделя

Зала 1

19.30 часа

90 мин.

ПРЕМИЕРА | МЕДЕНА ЛУНА

VOX POPULI, България

вербатим спектакъл

„Медена луна“ е терминът, с който психолозите назовават фазата на разкаяние и помиряване в цикъла на домашното насилие. Насилникът съжалява за постъпката си и моли за прошка, но след известно време новата фаза на агресия и нетърпимост започва да нараства, докато отново ескалира в акт на насилие.
 
VOX POPULI търси един различен и непопулярен ракурс, а именно гледната точка на „НАСИЛНИКА“, дефиниран като такъв през експертизата на съдебната система. „Медена луна“ е проект за документален театър, който разглежда процеса на разкриване по време на групови терапевтични срещи на хора, срещу които е повдигнато обвинение за домашно насилие. Представител на „VOX POPULI“ присъства на ежеседмичните срещи на Център „Отворена врата“  и да ги документира в период от няколко месеца. От този текстов материал е изградена драматургията на спектакъла, като актьорите представят „вербатим“ (дословно) автентичните думи на участниците в терапията.
 
„Медена луна“ е авторски спектакъл, изграден върху документирани терапевтични сбирки на хора, извършили домашно насилие. VOX POPULI търси един непопулярен ракурс към този проблем с цел да изследва къде е генезисът на насилието и да инициира публично говорене по тази толкова проблемна за обществото ни тема, особено в контекста на пост-COVID кризата.
 
Текст и режисура: Неда Соколовскa
Участват: Мила Банчева, Василия Дребова, Петко Каменов, Георги Налджиев, Николай Върбанов, Богдан Казанджиев, Любомир Любенов,
Обработка на документи и асистент-драматург: Мина Маркова
Мултимедия и дизайн: Мая Вселенска
 

VOX POPULI, България

вербатим спектакъл

Концепция, режисура и текст Неда Соколовскa

С участието на Мила Банчева, Василия Дребова, Петко Каменов, Георги Налджиев, Николай Върбанов, Богдан Казанджиев, Любомир Любенов

Асистент-драматург Мина Маркова

Мултимедия Мая Вселенска