Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Решението

Александър Мануилов, България

14 юни 2024, петък

Зала 2

19.00 часа

70 минути

Решението

Александър Мануилов, България

театрален пърформанс

Представлението по текст на писателя и драматург Александър Мануилов е пиеса-ситуация и дизайн за театрална вечер, разглеждаща темите за вътрешната, лична корупция, важните и често невидими за чужди очи решения, които могат да променят посоката на човешкия живот. Зрителят ще стане свидетел на колебания, писма, дилеми, въпроси, заплетена и многопластова любовна история и малко държавна антиутопия. 

Артистите, приели предизвикателството да пресъздадат драматичната атмосфера на дилемата при вземането на съдбовни решения, са Василия Дребова, Явор Костов-Йондин, Емилия Тончева.

Съществена част от концепцията на представлението е възможността публиката сама да реши как иска да завърши всичко това. Нещо повече - артистите нямат предварителен достъп до сценария, а публиката е активно въвлечена в търсенето на решение. По този начин представлението се превръща в интерактивно събитие, което без усилие кани всички да се присъединят и изкажат мнението си.

Тази театрална вечер е от онези, които третират въпросите за демокрацията, потенциала за солидарност и участие във все по-изолирани, атомизилани и военидирани общества. Също любов, насилие и серенади.

“- Ало.... От пощата се обаждаме: забравихте един плик.”

Текстът е разработен в рамките на Международна резиденция за драматургично писане WRITE, Сицилия, Италия, юли 2018 г. и за първи път е представен на румънски в Transit House, Клуж, Румъния, 6 септ. 2019 г.

Текстът на Александър Мануилов е един от трите наградени сценария в наскоро проведения от Столична община, АСТ Асоциация за свободен театър и норвежката организация TOU SCENE конкурс за сценарии.

Конкурсът за сценарии, както и реализацията на спектакъла се осъществяват в рамките на проект „Утвърждаване на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА като модерно пространство за изкуство, култура и диалог“, който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” и се осъществява от Столична община в партньорство с Tou Scene Ставангер, Норвегия и АСТ Асоциация за свободен театър.

Александър Мануилов, България

театрален пърформанс

Текст Александър Мануилов

С участието на Василия Дребова, Явор Костов-Йондин, Емилия Тончева