Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ПРЕЗ ТЕХНИТЕ ОЧИ

Лу Кутон, Франция

22 октомври 2023, неделя

Зала 2

19.00 часа

45 мин,

ПРЕЗ ТЕХНИТЕ ОЧИ

Лу Кутон, Франция

танц

ПРЕЗ ТЕХНИТЕ ОЧИ е соло, което навлиза в сложното пътуване на женствеността представено в две части - танц и серия от интервюта.

Това изследване разглежда как представянето на жените и особено филмите оказват влияние върху изграждането на женската идентичност.

Изпълнителят се занимава с погледа на публиката, но също така си играе с идеята за копиране и моделиране на тялото въз основа на обществените представи.

Лу Кутон приканва публиката да си зададе въпроса: Актьорската игра само във филми ли се случва?


Поредица от интервюта, проведена от @aboutlittlebeings, като платформа за жени, които да споделят своя опит, гледни точки и прозрения за това какво означава да си жена в днешно време.

Събирайки мислите и гледните точки на жени от Канада, Франция, Испания, Израел, Италия, България, Белгия, Хърватия, Германия, Исландия и САЩ, целта на тази поредица е да отпразнува жените и начина, по който гледат света, както и да фасилитириа и насърчи разбирането около проблемите, пред които са изправени жените в нашето общество.

Относно @aboutlittlebeings:

@aboutlittlebeings е текущ Instagram проект, през очите на Лу Кутон.

Създаден е през 2020 г. в средата на изолиращата среда на локдауна. През тези времена физическото разстояние засили страха ни един от друг, създавайки емоционална пропаст между хората. Необходимостта да се преодолее това е основното вдъхновение зад проекта.

Със списък от въпроси Лу се впуска в пътешествие на открития, водена от любопитството да научи страховете, надеждите, мечтите и мислите на другите.

@aboutlittlebeings разширява обхвата си, обхващайки разнообразието във всичките му форми. Интервютата се превръщат в портрети, улавящи същността на хора от различни възрасти, социални класи, произход, култури и пол.

Всеки портрет служи като свидетелство за споделените човешки преживявания, които ни свързват, насърчавайки връзката в свят, който все повече ни разделя.

 

 

Лу Кутон, Франция

танц

Хореография и изпълнение Лу Кутон

Фотограф Arnaud Beelen