Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Приключенията на Нотичка. Моцарт

Sofia Art Institute

12 май 2024, неделя

Зала 1

11.00 часа

50 минути

Приключенията на Нотичка. Моцарт

Sofia Art Institute

пътешествие за деца по следите на великите композитори

Представлението ще се играе три пъти в деня: от 11:00, от 13:00 и от 16:00 ч.

Една музикална нота тръгва по следите на великите композитори и техните произведения, потънали в мъгла от модерни интерпретации. Името й е Нотичка, а по пътя й я води принц Сол. Той вярва, че можем да открием великите композитори, само ако слушаме музиката им – истинска, така както те са я създали. Нотичка изживява вълшебни приключения в живия свят на класическите музикални творби и ги споделя със своите зрители – деца и техните родители.

„Приключенията на Нотичка“ е поредица от музикално-образователни спектакли, предназначена за деца над 5 години. Целта й е да запознава малките зрители с най-значимите произведения на класическата музика, като едновременно с това възпитава у тях умението да се наслаждават на изпълнението на музикантите на живо. В премиерния спектакъл Нотичка ще търси музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. В пътешествието й са включени откъси от най-известните произведения на австрийския композитор - Симфония №40, Малка нощна музика, операта "Вълшебната флейта".

Музиката ще бъде изпълнена от струнен квартет от брилянтни български музиканти - цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илиева и виолончелистът Петър Кушлев. Ариите от „Вълшебната флейта“ са поверени на младия оперен дует Венера Мелеки (сопран) и Георги Димитров (баритон). 

Спектакъл за деца над 5 години. *Ако детето Ви е по-малко, то също е добре дошло -  преценете като негов родител дали това събитие е подходящо за него.
Важно! 1 билет важи за едно седящо място. Ако решите детето да седи във Вас, няма нужда да купувате билет и за него. Ако обаче детето ще се чувства по-добре на мястото до Вас, следва да закупите билет и за него.  

„Приключенията на Нотичка“ е наследник на поредицата „Концерти на възглавници“,  която в продължение на 12 сезона радва хиляди семейства с богат избор от класически произведения, изпълнявани в непринудена обстановка на избрани сцени в няколко български града. Новата поредица е проект, продуциран от Sofia Art Institute.

Sofia Art Institute

пътешествие за деца по следите на великите композитори

Актьорски състав Марина Фърцова (в ролята на Нотичка) и Михаил Сървански ( в ролята на Принц Сол)

Сценарист Любомир Любенов

Режисьор Людмила Стоин

Сценография Юлияна Найман