Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ПРОЧЕТИ И ГЕРОЙ СИ СЪТВОРИ: Вълшебство в чиния

Диляна Атанасова и Велина Димитрова

01 юни 2024, събота

Зала 4

11.00 часа

90

ПРОЧЕТИ И ГЕРОЙ СИ СЪТВОРИ: Вълшебство в чиния

Диляна Атанасова и Велина Димитрова

работилница за деца

“ПРОЧЕТИ И ГЕРОЙ СИ СЪТВОРИ: Вълшебство в чиния” идва точно на 1-ви юни, за да усмихне всеки малък читател и бъдещ кулинар!

Ще създадем истински детски празник за всички почитатели на книжките и здравословната храна. Искате ли да научите КАК може да съчетаете историите и героите от детските книги по забавен начин с… кулинарното изкуство?

В първата част на събитието ще четем вълнуваща и интересна книга за деца на възраст 4+ с плавен и забавен приказен преход към втората част на събитието - кулинарна работилница.

1 юни, 11:00 - 12:30, Топлоцентрала (ул. Емил Берзински, 5)
Препоръчителна възраст: 4+ с придружител

ПЪРВА ЧАСТ:

Ще стартираме със забавна история, която да провокира детското въображение.

Диляна Атанасова, позната още като Приказната фея и Сърцатият подкастър от най-популярния български подкаст за приказки у нас - Златните приказки, ще зарадва децата с прочит на книгите от едни от най-любимите епизоди на малките слушатели - тези за “Били и миничудовищата” от издателство “Клевър Бук.

“Били беше обикновено момче с обикновен живот, докато ЕДНА НОЩ не намери пет малки чудовища в шкафа си за чорапи - Пихтиян, Зъбан, Капитан Сополан, Шмуги и Тромпетко.”

Тези нови чудати приятели ще се впуснат в интересни приключения заедно, докато междувременно помагат на децата да преборят едни от най-често срещаните детски страхове.

Всички тези герои ще “гостуват” на живо в първото издание на “ПРОЧЕТИ И ГЕРОЙ СИ СЪТВОРИ”, а в компанията на Диляна децата ще подобрят уменията си за слушане и концентриране.

Създаваме уверени читатели, докато четем за удоволствие. А какви други ползи има за децата по време на първата част от събитието?
* повишаване мотивацията за четене чрез забавно четиво за децата
* натрупване на речников запас
* подобряване уменията за слушане и разбиране

В края на тази част ще има ПРИКАЗНИ ИЗНЕНАДИ и леки игри, с които малчуганите да се забавляват, докато стартираме работилницата.

ВТОРА ЧАСТ:

По време на тази здравословна кулинарна работилница, кулинарният артист Велина Димитрова (създател на Bookspired) ще помогне на децата да сътворят “Вълшебство в чиния”, докато научават любопитни факти за продуктите, съдържащи се в чинията, както и за това, което е изобразено в тях.

Разчупваме стереотипното мислене, че чудовищата са страшни и ги превръщаме в забавни, интересни и различни. Децата ще създадат изкуство в чиния, докато се забавляват истински, а родителите ще запазят тези идеи, за да предизвикват детския интерес във всеки удобен момент.

С помощта на насоките от Велина и подкрепени от родител, децата ще създадат сво  ВКУСНО ЧУДОВИЩЕ от храна, което да превърнем в най-добър приятел на МИНИЧУДОВИЩАТА.

Подходяща ли е кулинарната работилница за вашето дете?

* Кулинарните работилници на Велина, която твори красиви герои от всяка една детска книга, имат редица ползи, които са от ключово значение за цялостното развитие на децата.
* Оформени по този начин, зеленчуците и плодовете гарантирано ще привлекат вниманието на децата - дори и на най-претенциозните от тях.
* Децата ще научат за многобройните ползи от плодовете и зеленчуците за тяхното здраве.
* Те помагат на децата по един приятен и забавен начин да подобрят координацията око-ръка, както и фините си моторни умения.
* Развиват творческото им мислене.
* Учат ги на търпение, постоянство и внимание.
* Развиват въображението им.

Работилницата е подходяща за начинаещи, но моля имайте предвид, че деца под 4 години биха се справили по-трудно - асистенцията е задължителна и за по-големите.

“ПРОЧЕТИ И ГЕРОЙ СИ СЪТВОРИ” е нова концепция за събития, която цели да насърчи децата да развиват въображението и творческите си заложби, докато подобряват речника и езиковите си умения и се наслаждават на необятните светове, които ни разкриват детските книги.

Ще превърнем четенето на глас в истински забавно приключение, а след това отново заедно щe сътворим едно истински закачливо чудовище, което всеки може да похапне в края на “Прочети и герой си сътвори”.

ИНФОРМАЦИЯ за ЗАПИСВАНЕ:

Такса за участие: 35 лв. (за дете с родител, с включени материали).

За да гарантирате място и материали за творилницата за себе си и своето дете, молим да заплатите предварително, тъй като местата са ограничени. Преди да пристъпите към заплащане, е необходимо да се запишете на следния имейл адрес - zlatniteprikazki@gmail.com, като ни напишете трите имена и възрастта на детето си.

Такси приемаме по банков път, с основание: “Участие в работилница” и три имена на детето.

IBAN: BG91UNCR70001522613446
Титуляр на сметката: “Май Стаф” ООД

За допълнителни/уточняващи въпроси, моля пишете ни на лично съобщение в социалните мрежи или на горепосочения имейл.

А за да сте сред първите, научили за бъдещи събития, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи, където ви очаква ежедневна доза приказно вдъхновение. Книжни препоръки, аудио приказки, аудио откъси от детски книги, книжни герои от храна, идеи за по-щастливо и вълнуващо детство, изпълнено с вълшебства.

Bookspired:
Instagram: https://www.instagram.com/bookspired.ideas...
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092052904172

Златните приказки - подкаст с над 120 епизода безплатни приказки за слушане: https://podcasters.spotify.com/pod/show/zlatniteprikazki
https://www.instagram.com/zlatniteprikazkipodcast...
http://facebook.com/zlatniteprikazki
https://youtube.com/@zlatniteprikazki?si=rkc3u5Lu1VoN6UE8
………………

Илюстрация: HappyDoodlesByEllie

Диляна Атанасова и Велина Димитрова

работилница за деца