Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Проект Хелиос - представяне на творческа лаборатория за млади хореографи

Ръководител: Владимир Ангелов, САЩ

25 юни 2022, събота

Зала 1

19.30 часа

120 минути

Проект Хелиос - представяне на творческа лаборатория за млади хореографи

Ръководител: Владимир Ангелов, САЩ

Хореографски показ

*Вход свободен.

На 25.06 - събота от 19:30 часа ще се проведе финалното представяне,част от проект Хелиос. В рамките на хореографския показ участниците в проекта ще покажат пред публика творческите резултати от работния процес под ръководството на Влад Ангелов.

Задачите и целите на проект „ХЕЛИОС“ са да образова, подпомогне и култивира новата генерация съвременни български хореографи на 21-ви век в сферата на съвременния танц. Ръководител и водещ на проекта е Владимир Ангелов - хореограф, лектор и главен директор на Dance ICONS, Inc., САЩ. 

Пилотният проект „ХЕЛИОС“ ще се проведе в семинарен формат с ежедневни сесии от 15 до 25 юни 2022  г. от 10 до 17 ч. в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Всеки ден ще съдържа: лекция по теория на хореографията, обедна почивка, хореографска лаборатория, включваща импровизация, експериментиране и композиция на танца, както и кратко лабораторно представяне на движенческия материал, генериран по време на деня с дискусия и предложения за усъвършенстване на изразните средства.  

Целта на този експериментален образователен процес е да се даде възможност на всеки от хореографите да създаде достатъчно движенчески материал, който впоследствие да се организира в нови камерни експериментални творби, които ще бъдат представени на сцена пред публика в последния ден преди закриването на творческата лаборатория. Хореографите ще работят върху себе си, както и ще имат възможност да поканят трима или четирима танцьори-изпълнители, които да участват на доброволни начала в новосъздадените им творби. 

Уникалният за страната образователен проект е организиран от Столичната община чрез Асоциацията за развитие на София, Регионалният център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ и Международната организация и професионална мрежа за хореографи Dance ICONS  във Вашингтон и се финансира  от Столичната община и Министерството на културата. 

Ръководител: Владимир Ангелов, САЩ

Хореографски показ