Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

SHARING с Израел Алони и български артисти - Вход свободен!

Израел Алони, Швеция

07 октомври 2023, събота

Зала 1

19.30 часа

60

SHARING с Израел Алони и български артисти - Вход свободен!

Израел Алони, Швеция

Споделяне с публика

Израел Алони са артист, който развива свой собствен хореографски език.

Чрез него изразяват своите философски нагласи, изпитват границите на тялото и ни потапят в безброй интерпретации на личния и споделения свят през движението.

В периода от 2 до 7 октомври Израел Алони работиха с български артисти. Заповядайте на 7.10. неделя на едно интимно споделяне на изминалия процес на работа. Артистите ще изпитат до къде могат да стигнат в своята движенческа мисия да ви заведат в един имагинерен свят без правила и ограничения.

...................................................

"Израел Алони са независим хореограф, педагог, изпълнител, писател и културен предприемач.

Алони учат танци в Bat Dor Dance Studios в Тел Авив и Thelma Yellin School of the Arts, които завършват с отличие през 2001 г. Като изпълнител, Алони имат огромен репертоар със световно признати хореографи по време на ангажимента си с Израелския балет, Kibbutz Contemporary Dance Company, „The Project“, принадлежаща на Израелската опера и танцовата група на Оделия Куперберг. Между 2002–2017 г. Алони създават и изпълняват богата селекция от репертоар с GöteborgsOperans Danskompani (Швеция), която е тяхната родна компания през тези петнадесет години.

През 2013-2014 г. Алони са гост-артист със Sasha Waltz & Guests в Берлин, Германия. Наред с кариерата си на изпълнител, Алони правят хореографии, менторстват и преподават танц. Те работят по целия свят както с професионалисти, така и със студенти от различни независими структури, както и в институции като Regionteater Väst (SE), Norrdans (SE), Sasha Waltz & Guests (DE), NAROPA (US), Sydney Dance Компания (Австралия), Естонски национален балет, Литовска академия за музика и театър и MAPDance Чичестър (Великобритания) и мн. други.

 Практиката на Алони произтича главно от тяхното очарование от безкрайната креативност на ума и фантазията, като същевременно използват тялото като физическа демонстрация на себе си – среда за взаимодействие с другите и субективно преживяване на света. Нещо повече, техните методологии на създаване на танц са пряк резултат от желанието им да сътворят една реалност, в която индивидите са освободени и насърчавани да еманципират своя субективен артистичен глас чрез действия и дейности, които възнаграждават артистите, техните сътрудници и публиката.

Израел Алони, Швеция

Споделяне с публика