Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Свободно падане

Екатерина Георгиева, България

12 юни 2022, неделя

Зала 2

20.15 часа

Свободно падане

Екатерина Георгиева, България

Пърформанс-четене

„Свободно падане“ е пиеса съставена от девет самостоятелни истории и осем интермедии, обединени от темата за изкривеното разбиране на свободата и личната отговорност. Действието се развива в алтернативно настояще време. В свят без общ морален компас, поведението на героите придобива абсурден характер. Те ще трябва да понесат последиците от това необезопасено „свободно падане” и както героинята на ЛЕКАРКАТА от „ЛУДИЯТ“ казва: „...ще трябва всички да стиснем зъби и да изтърпим това, което ни чака“. 

За пиесата си Екатерина Георгиева казва: „Действията на персонажите – 41 (да, 41) са израз на част от личните ми страхове, свързани с бъдещето на човеците, упадъка на техните морални и духовни устои, деформациите и загубата на идентичност. За съжаление, някои от интуициите ми за тези проблеми се сбъднаха във времето между написването на пиесата – януари 2021, до настоящия момент- март 2022, което  само усилва тревогите ми“.

Пърформансът е част от NEW STAGES SOUTHEAST.

„За втора поредна година Гьоте-институт България организира NEW STAGES SOUTHEAST – фестивал за нова драматургия, който ще предложи на публиката серия от сценични четения, пърформанси, дискусии и уъркшопи. Събитията ще се проведат на пет различни локации в София между 9 и 12 юни, в партньорство с Топлоцентрала, Организация „36 маймуни“, Национален природонаучен музей, , Swimming Pool, ТР „Сфумато“ и „Радар София“. Международната програма включва участници и драматургични текстове от България, Германия, Сърбия, Украйна, Естония и Австрия.“

Екатерина Георгиева е родена през 1989 г. в Бургас. Завършва НАТФИЗ през 2013 г. в класа на професор Ивайло Христов. Година след завършването си влиза в трупата на Драматичен Театър „Стоян Бъчваров”. От 2017 г. до този момент е в трупата на Сатиричен Театър „Алеко Константинов”. Изиграва роли като Мадам дьо Турвел в „Опасни връзки”, реж. Стелян Петров;  Жена във „Възвишение”, реж. проф. Иван Добчев, Груша Вахнадзе в „Кавказкият тебеширен кръг”, реж. проф. Ивайло Христов и други. На независима сцена участва в представления като  „Добре дошли в България”, реж. Гергана Димитрова;  „Freakshow”, реж. Ованес Торосян;  „Testdrive”, авторски моноспектакъл и др.  Първата си пиеса „Късметлията с ръждивия револвер” завършва през 2019, следват „Близост”, „Свободно падане” и други. През лятото на 2021 г. участва в Ателие за драматургично писане с Георги Тенев. В момента е част от сценарния екип на нов български сериал.

Екатерина Георгиева, България

Пърформанс-четене