Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

My inner dance

Ина Гергинова и Александър Евтимов

11 март 2024, понеделник

Зала 1

18.30 часа

180 минути

My inner dance

Ина Гергинова и Александър Евтимов

танцов уъркшоп

Ако усещате чувства, за които нямате думи. Ако изпитвате любопитство към живота навън и живота вътре. Ако търсите нови начини на изразяване и по-дълбоко усещане за себе си. Ако имате нужда от котва в бурята или пък от вятър в крилата. Предлагаме ви да откриете нови състояния в движение и звук. Съвременният танц иска да ви подари нов език, да ви разтърси и погали. 
Танцува ли ви се?

Ина Гергинова (хореограф, танцьор и терапевт) и Александър Евтимов-Шаманчето (музикант и терапевт) ви очакват, два пъти в месеца за занимание на границата между танц, музика и терапия, за да ви представят една техника без име, която чака вие да я назовете. 

Заниманията са подходящи за всички възрасти и състояния на духа и тялото.

Информация и записвания на е-мейл: e.spasova@toplocentrala.bg

  --------------

Водещите ще използват съвременни танцови техники и съвременна музика на живо, танцови и театрални импровизационни игри и задачи, упражнения за работа с партньор и групова работа, вдъхновения от източни бойни изкуства и практики, терапевтични подходи и инструменти.
"Моят вътрешен танц" ще бъде възможност за среща със себе си, откриване на "ново" тяло и "ново" аз. Ще бъде и среща с нови хора в една защитена среда, с възможности за работа с фокус в себе си и връзка с другия. Ще се изследват и преработват емоции чрез танца. 
Ще добием ново самочувствие и нови очи за своето тяло. Ще изследваме и развиваме възможностите му чрез движение и жест, звук, образ, текст и ще работим за пластичност, музикалност, ритмичност, нови двигателни и артистични умения. Ще придобием нови инструменти за цялостно изразяване.

Ина Гергинова е хореограф, танцьор, актриса, преподавател.
Вълнува се от интердисциплинарните и експериментални формати. Ина е основател и артистичен директор на Танцова компания Музотанц, чийто фокус е социалната ангажираност в изкуството. Основно изразно средство в работата й като хореограф е съвременният танц.
В последните си две авторски представления ("Пласт-тония" и "РазЛичности") тя развива и интереса си към употребата на танцова драматургия, мащабна сценография и т.нар. кино подходи в театъра.
Ина се занимава още с playback театър и voice over.
През 2022 г. режисира и първия си късометражен танцов филм "Inner Room", който получава номинация за ИМПУЛС (Годишни награди на професионалната танцова общност в България).
Ина Гергинова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", с специалност: Танцов театър през 2013-та година. Оттогава насам работи с множество български и чуждестранни хореографи, участник е в уъркшопи на преподаватели от цял свят, сред които: David Zambrano, Francisco Cordova, Rob Hayden, Marion Sparber, Alan Fuentes-Guerra, Fighting Monkey и др. Участва още в престижни форуми и фестивали, като през 2022-ра година е стипендиант на най-големия международен танцов фестивал ImPulsTanz, в обучителна програма за хореографи – ATLAS.
Създава и планира да развива платформите "Muzotanz: Live" (серии от импровизирани танцови представления с музика на живо), "M.U.T.E" (лаборатории за експериментално сътворчество между артисти от различни сфери) и онлайн платформата за съвременни социално ангажирани изкуства Move for Change. През 2022-ра Ина създава и интерактивния танцов формат Danceperimental.
Ина се занимава с playback театър от 10 години (като актриса и диригент). Тя е съосновател на Сдружение Storycatchers.
Магистърската й степен "Артистични психо-социални практики и психодрама" обогатява творческата й визия, познанията й за групова динамика и ръководене на процес, и я подтиква да се развива в още едно направление, а именно психо-социалната работа в изкуството, във връзка с което – тя създава и води различни семинари – както за артисти, така и за любители, хора с интерес в областта на театъра и танца, и групи с различни нужди.
Ина се вдъхновява и мотивира от убеждението, че изкуството е За хората, то трябва да е достъпно и "говори" за онези неща, за които обикновено се мълчи.

Александър Евтимов-Шаманчето е музикант, композитор, актьор, playback практик и терапевт. Учи в магистърската програма „Артистични психосоциални практики и психодрама" в НБУ, България. Има 20 години опит като арт терапевт и 10 години обучение по психодрама. Александър консултира и ръководи множество екипи и проекти. Работи с учители и супервизира екипа на Първото демократично училище в София.
Шаманчето е част от групите Попара, Triple A и Strawberry Finns, и е един от двигателите на независимата музикална сцена в София. Автор е на музиката на над 20 съвременни танцови и театрални представления. Основател е на BigBanda – независима музикална общност и Soundscapers – компания за музика и звуков дизайн, и съосновател на Танцова компания Muzotanz, и Сдружение Storycatchers. Той има 14 години опит в Playback театъра и е бил част от четири playback театрални компании.
Александър вярва, че изкуството е мощен инструмент за социална промяна.

Ина Гергинова и Александър Евтимов

танцов уъркшоп