Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ТЕРМОАЛАРМА # 1: Rush To Relax (пост-пънк, Словения) + КАКЕ?

Rush To Relax, Словения

08 септември 2022, четвъртък

Сцена бар

21.00 часа

120 мин

ТЕРМОАЛАРМА # 1: Rush To Relax (пост-пънк, Словения) + КАКЕ?

Rush To Relax, Словения

концерт

Топлоцентрала & Alarma Punk Jazz откриват новия сезон с нова музикална линия: ТЕРМОАЛАРМА!

Първите ни гости са словенската пост-пънк четворка Rush To Relax, създадена от Дамян Маневски, герой на DIY-рокендрол сцената в Любляна, по потекло иначе от Северна Македония, както си личи и от текстовете на песните, заедно с Вся Онич (барабани), Ерик Керпан (китара) и Ян Цизей (бас). Влиянията в групата са от „китарни банди от различни епохи и точки на света“, както казва самият Дамян – не само и задължително англоезични, а и доста екс-югославски. Дамян Маневски е добре познат глас и от ефира на алтернативното радио Канал 103 (Скопие) и Радио Щудент (Любляна) – най-старата студентска радиостанция в Европа, запазила статуса си на независима медия за политически анализи, култура и музика (със собствена издателска къща) и до днес. На 31 август излиза вторият студиен албум на Rush To Relax „Мисли“ (https://rushtorelax.bandcamp.com), като на това турне бандата ще изсвири и голяма част от новите си песни, съчетаващи южнобалканската меланхолия с характерния за словенската сцена по-твърд пост-пънк саунд.

Специални гости на концерта ще бъде феноменът на новата софийска пънк сцена КАКЕ? (Мартиан Табаков, Мартин Пeнев и Андрю Андерсън), за които „Аларма Пънк Джаз“ има специални международни планове за сезона.

Концертът се осъществява в партньорство с Liveurope, първата паневропейска мрежа, подкрепяща концертни пространства в усилията им да представят на сцена изгряващи артисти (съоснована от програмата „Творческа Европа“ на Европейския съюз), МКЦ (Скопие) и фестивала „Здраво млади“. 

БИЛЕТИ:

Предварителна продажба – 20 лв

В деня на събитието – 25 лв.

ТЕРМОАЛАРМА е новата музикална линия на Топлоцентралата с куратор Цветан Цветанов от фестивала "Аларма Пънк Джаз". Очаквайте всеки месец в различни пространства на Топлоцентралата разноформатни срещи с онази наречена така сполучливо от Джон Лури "странна и прекрасна музика", живееща между жанровете и носеща цялата оригиналност и заряд, които трудно намираме в родния звуко-социум, въртейки копчето на радиоапарата. Традиционно след концертите вечерите ще завършват със селекция на музика в духа на предаването "Аларма" на програма "Христо Ботев". На 8 септември е официалното откриване на ТЕРМОАЛАРМА. Не пропускайте!

 

Rush To Relax, Словения

концерт