Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

the beginning | НАЧАЛОТО

Bertrand Lesca and Nasi Voutsas, Обединено кралство

19 ноември 2023, неделя

Зала 1

19.30 часа

50 мин.

the beginning | НАЧАЛОТО

Bertrand Lesca and Nasi Voutsas, Обединено кралство

театър

НАЧАЛОТО е алтернативна танцова пиеса на началата: начала на представления, начала на връзки, начала на трудни моменти...

Bert and Nasi изследват и размишляват върху различните начини, по които биха могли да започнат своето шоу и живот заедно; докосване до всички радости, трудности, вълнение и изтощение, които идват с началото отново и отново.

Двамата изпълнители работят с хор от петнадесет участници, всички на 60 год. възраст: те гледат как Bert and Nasi танцуват и танцуват заедно с тях. Тяхното присъствие е нежно напомняне, че животът е поредица от нови начала.

НАЧАЛОТО е жизнеутвърждаващо, сюрреалистично съзерцание върху живота и взаимоотношенията. Насочване на публиката към място на емоция и сърце, където нито изпълнителите, нито публиката, нито участниците знаят как точно са попаднали там...

Ако сте на 60 год. възраст и искате да участвате в представлението, моля прочетете повече ТУК.

НАЧАЛОТО е ново произведение, създадено от изпълнителското дуо Bertrand Lesca and Nasi Voutsas, известни още като Bert and Nasi. Проектът възниква като естествено развитие на предишното им съвместно шоу, THE END, което е създадено през 2019 г. и оттогава обиколя Европа и Обединеното кралство.

the end / КРАЯТ можете да го гледате в РЦСИ Топлоцентрала на 18.10. от 19:30 ч. в Зала 1!

В предишното си представление THE END Bert and Nasi си представят близко бъдеще, в което решават да спрат да работят отново заедно. Тази интимна история за това, което предстои, е написана и прожектирана над сцената, докато двамата изпълнители танцуват края на тяхното сътрудничество и време заедно.

НАЧАЛОТО е обратната страна на монетата, или b-side на същата касетка. Двамата изпълнители, вместо да си представят края, показват възобновения си ентусиазъм за съвместната им работа. Те празнуват многото начала, които са ги довели до мястото, където са сега. Въпреки, че си приличат по отношение на хореографския стил и манията си по минимализма, те са заченати в два много различни периода от кариерата им (почти четири години разлика). Те дават интересни разсъждения за времето, през което сме преминали, и неусетно напомнят за пандемията, която внезапно спря творческата практика на всички.

Bert and Nasi също канят група старейшини на сцената, за да започнат танц с всички тях на 60 и повече години. Говори се за началото им на сцената. По време на представлението чуваме гласови записи, в които те говорят за вълнението и сдържаността от влизането в нов проект с нова група хора. По подобен начин, на древен хор, групата от местни доброволци присъства навсякъде, за да наблюдава началото и опитите на Bert & Nasi да създадат „нещо“ на сцената. Те подкрепят действието и танците на изпълнителите, докато седят на сцената с тях, танцуват или четат текст в края на представлението.

Тяхното присъствие е на по-старо поколение, което обмисля какво прави по-младото поколение. Техният внимателен поглед може в началото да означава тяхното неодобрение или на свой ред тяхното насърчение. Тяхното присъствие се превръща в катализатор за всяка поредица, която Берт и Наси са направили.

Спектакълът е покана към началото и към нестихващия рестарт точно в момента, в който човек може да си помисли, че сме стигнали до края. От началото мислим обратно до края и обратно...

Bertrand Lesca and Nasi Voutsas, Обединено кралство

театър

Композиция и изпълнение Bertrand Lesca and Nasi Voutsas with 12-20 participants aged 60+

Хореограф/и Laura Dannequin

Осветление Alex Fernandes

Композиция, музика Ben Osborn

Технически ръководител Enrico Aurigemma

Продуцент Chris Williams

Мениджър пътувания Khénory Sok

Фотограф Marie Charbonnier