Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

THE SPEECH

Ноа Зук, Израел

29 юни 2023, четвъртък

Голяма зала

19.30 часа

50 мин.

THE SPEECH

Ноа Зук, Израел

танцов пърформънс

 
За първи път създавам дълго самостоятелно произведение за себе си.

В творбата е използван движенчески материал от предишни произведения, поставен в нов контекст, както и нови идеи и материали. От диалога със собственото ми минало и неговите последици за живота ми днес и за неизвестното бъдеще се появи моята творба, която се опитва да затвърди времето. 
  
Танцувам, откакто се помня. Усещането, че танцът е избрал мен, а не обратното, все още присъства на видно място в живота ми. Изследвам собственото си битие в движението, във всеки един момент, и по този начин реализирам себе си.
 
Тази работа се разви бавно, без предварително планиране, след като прекарах дълго време в едно протяжно нищо, в течно време, изгубена в мисли за неизвестно бъдеще. През този период от живота ми бяха свалени пластове от познати защитни механизми. На повърхността изплуваха широк спектър от чувства, носещи със себе си нови желания и копнежи, както и желание да се върна към елементарното преживяване да се срещна със себе си сам.

- Ноа Зук, 2023 г.
 
"Тя е изпълнена с двигателни изобретения, които се изпълняват в заразно и стимулиращо качество - чувствен, неоспорим груув, превърнал се в нейна запазена марка... Цук е завладяващ изпълнител, който ни повежда на пътешествие между многото "аз" възможности, с набор от двигателни качества и типове изразяване, които ни оставят свободни да създадем смисъл от тях." 
- Ран Браун, Haaretz, ноември 2021 г. 
 

Ноа Зук, Израел

танцов пърформънс

Танц и хореография Noa Zuk

Артистични консултанти Keren Lurie Pardes 

Музика и драматургия Ohad Fishof 

Костюми Eran Shanny 

Осветление Dani Fishof 

Видео Daniel Pakes