Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Unseen scene

Концерти.бг, България

04 юли 2022, понеделник

Черна кутия

20.00 часа

70

Unseen scene

Концерти.бг, България

Сетивни концерти на тъмно

БИЛЕТИ ЗА 21 ОКТОМВРИ.

БИЛЕТИ ЗА 22 ОКТОМВРИ.

На 21 и 22 октомври очакваме втората серия от събития на платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно от Dead Man's Hat и Leena. Отново музиканти и публика ще оставят музиката да завладее сетивата, да опипа границите на възприятията, да избере кои лимити да спази и кои да прекрачи.

Дали просто ще наблюдаваме или ще се впуснем в изследване на усещанията си в тъмнината, избираме в сетивна инсталация, подготвена от Съюз на слепите в България и Inner Theater Company. Така слагаме началото на Unseen Scene, платформа, създадена, за да преплете различни форми на изразяване и да запечата тяхното взаимодействие в тъмните пространства на една невидима сцена.

Идеята на проекта е да обърне представите за социално ангажирани платформи и вместо направен ЗА незрящи, той се прави ОТ незрящи, за да покаже на всички нас какво пропускаме в увереността си, че виждаме всичко. Серия от събития и игра със сетивата очаква всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатите си възприятия, да остави там предразсъдъците си и да се потопи в пространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко…

Meстата за концертите са ограничени и ще бъдат само по 40 за всяка от вечерите. Всеки желаещ да запази своето място, може да го направи единстветно при предварителна покупка на билет.

Събитието ще се проведе в тъмнина и с напълно изключени мобилни устройства. Не е подходящо за деца и хора, които се чувстват дискомфортно в тъмни пространства.

Концерти.бг, България

Сетивни концерти на тъмно

Идея и изпълнение Калина Павлова, Диляна Курдова, Деан Петров, Петър Йорданов - Бъни, екип Концерти.бг

Работа с общности Кристина Тодорва

Сетивно въвеждане Ана Вълчева, Габриела Петрова

Инсталация на забравата Инна Павлова, Иво Недялков, Искра Йорданова, Мира Владимирова /Йондър

Участват Байрие Емин, Гюнер Апти, Иван Иванов, Милена Костадинова, Моника Методиева, Теодора Хайверова,Панчо Карамански