Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

SOLD OUT! Unseen scene - Деси Андонова в сетивен концерт на тъмно

Unseen Scene, България

02 октомври 2023, понеделник

Зала 2

20.00 часа

60 мин.

SOLD OUT! Unseen scene - Деси Андонова в сетивен концерт на тъмно

Unseen Scene, България

В началото на октомври в Топлоцентрала се задават нови две събития от платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно.

На 1.10 ще слушаме до настръхване bitter sweet вокалите наYAИA (Яна Янчева) от последния ѝ албум Under my skin и по-стари парчета, които отдавна са нивлезли под кожата. На 2.10 се потапяме в предпремиерно изпълнение на Rules of love, новия албумна Деси Андонова и нейното алтер его Sila Sol. Вдъхновен от „40 правила на любовта“ на ШамсТебрис. албумът носи частички древна мъдрост, обвити в слоеве акустични и електронни текстури.

В тъмната зала наши водачи ще бъдат екип от Съюз на слепите в България, които ще се погрижатна настроим сетивата си и да се потопим в прегръдката на музиката. Дали просто ще наблюдамеили ще се впуснем в изследване на границите на възприятияте си, решаваме сами. В тъмнинатаможеш да бъдеш всеки и все пак избираш да бъдеш себе си.
По време на концерта публиката ще се пренесе в пространство, където ежедневието и външниятсвят остават далече. Всеки посетител ще бъде помолен да остави всички мобилни и светещиустройства извън залата. Събитието не е подходящо за деца и хора, които се чувстватдискомфортно в тъмни пространства.
Идеята на проекта е да обърне представите за социално ангажирани платформи и вместонаправен ЗА незрящи, той се прави ОТ незрящи, за да покаже на всички нас какво пропускаме вувереността си, че виждаме всичко. Серия от събития и игра със сетивата очаква всеки, който сеосмели да прекрачи прага на познатото, да остави там предразсъдъците си и да се потопи впространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко…
Meстата за концертите са ограничени и ще бъдат само по 60 за всяка от вечерите. Всеки желаещ дазапази своето място, може да го направи единстветно при предварителна покупка на билет.

Идея и изпълнение: Калина Павлова, Кристина Денкова, Стефани Димитрова, Инна Павлова, МираУондър

Unseen Scene, България

Сетивно въвеждане Бехи Ахмед, Гюнер Апти, Ели Кушнеренкова, Милена Костадинова, Николай Примов

Визия Мария Белева, Ивона Пейчева

Фото и видео Виктория Михалкова, Христо Михалков, Стефани Димитрова , Николай Райчев

Партньори РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА, Български фонд за жените, Tenebris, ВИЖ!, Програмата, БНР иБНТ, Go guide, Inner Theater