Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Unseen scene - YAИА в сетивен концерт на тъмно

Unseen scene, България

01 октомври 2023, неделя

Зала 2

20.00 часа

60 мин

Unseen scene - YAИА в сетивен концерт на тъмно

Unseen scene, България

Концерт

В началото на октомври в Топлоцентрала се задават нови две събития от платформата UnseenScene с музика на живо и на тъмно. На 1.10 ще слушаме до настръхване bitter sweet вокалите наYAИA (Яна Янчева) от последния ѝ албум Under my skin и по-стари парчета, които отдавна са нивлезли под кожата. На 2.10 се потапяме в предпремиерно изпълнение на Rules of love, новия албумна Деси Андонова и нейното алтер его Sila Sol. Вдъхновен от „40 правила на любовта“ на ШамсТебрис. албумът носи частички древна мъдрост, обвити в слоеве акустични и електронни текстури.
В тъмната зала наши водачи ще бъдат екип от Съюз на слепите в България, които ще се погрижатна настроим сетивата си и да се потопим в прегръдката на музиката. Дали просто ще наблюдамеили ще се впуснем в изследване на границите на възприятияте си, решаваме сами. В тъмнинатаможеш да бъдеш всеки и все пак избираш да бъдеш себе си.
По време на концерта публиката ще се пренесе в пространство, където ежедневието и външниятсвят остават далече. Всеки посетител ще бъде помолен да остави всички мобилни и светещиустройства извън залата. Събитието не е подходящо за деца и хора, които се чувстватдискомфортно в тъмни пространства.
Идеята на проекта е да обърне представите за социално ангажирани платформи и вместонаправен ЗА незрящи, той се прави ОТ незрящи, за да покаже на всички нас какво пропускаме вувереността си, че виждаме всичко. Серия от събития и игра със сетивата очаква всеки, който сеосмели да прекрачи прага на познатото, да остави там предразсъдъците си и да се потопи впространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко…
Meстата за концертите са ограничени и ще бъдат само по 60 за всяка от вечерите. Всеки желаещ дазапази своето място, може да го направи единстветно при предварителна покупка на билет.
Идея и изпълнение: Калина Павлова, Кристина Денкова, Стефани Димитрова, Инна Павлова, МираУондър

Unseen scene, България

Концерт

Сетивно въвеждане Бехи Ахмед, Гюнер Апти, Ели Кушнеренкова, Милена Костадинова, Николай Примов

Визия Мария Белева, Ивона Пейчева

Фото и видео Виктория Михалкова, Христо Михалков, Стефани Димитрова , Николай Райчев

Партньори РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА, Български фонд за жените, Tenebris, ВИЖ!, Програмата, БНР иБНТ, Go guide, Inner Theater