Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Мy body, my nation - уъркшоп с Израел Алони

Израел Алони, Австралия

22 май 2022, неделя

Зала 2

22.05.2022 – 10:00-15:00

Мy body, my nation - уъркшоп с Израел Алони

Израел Алони, Австралия

Уъркшопите с Израел Алони са водени от комплексната многоизмерност както на преживяването, така и на отговорността на съвременния танцьор и изпълнител.

Те включват движенческо проучване и изследване, които разширяват диапазона от възможности и потенциал в тялото чрез осъществяване на достъп до пълния капацитет на ума, включително до състоянието на сън и фантазия. Работата на Алони адресира също така инициативността и авторството на танцьора в контекста на представлението. По време на уъркшопа Алони споделя инструменти и препратки към своята практика - The I.Aloni Experience.

Израел Алони е независим хореограф, преподавател, изпълнител, автор на текстове и провокатор. Тяхната хореографска работа е показвана на различни места по света. Алони последователно развива силен творчески глас, който прекрачва граници и истински завладява публиката.

Работата на Алони често адресира социално-политически теми и майсторски разговаря с публичния дискурс, като примери за това са HERE THERE YET NOWHERE от международната копродукция GODLIKE (2016), където Алони поставя под въпрос влиянието на фанатизма върху здравия разум; #GHETTO (2017), където адресира разсейващия ефект на поставянето на етикети върху съчувствието и солидарността; и My Body My Nation (2019), където Алони опитва да декоронизира собственото си небяло, небинарно и несъответно тяло от концепции, философии и модели на поведение, които са му били наложени.

Алони силно вярва в колаборативното творчество и в превръщането на методологията в метод за стимулация и необходимост за подобряването на сегашните практики. Алони гледа на изкуството като на катализатор на социални и културни наративи, както и като на ценен апарат за развитието на нашите общества.

В творческата си практика и в начина, по който инициира и управлява международни проекти, Алони умишлено насърчава демократични, хоризонтални и равнопоставящи практики, в опозиция на настоящите режими и управления, които заплашват свободата и сигурността ни.

Като изпълнител от вече почти 20 години, Алони е създал и участвал в огромен репертоар от международно признати артисти като Саша Валц, Mats Ek, Wim Vadekaybus, Club Guy And Roni и др.

Алони е артистичен директор и съосновател на ilDance, независима организация за съвременен танц в Готенбург, Швеция; архитект и международен проект-мениджър на International Contemporary Dance Collective (iCoDaCo), който е съоснован с програмата Креативна Европа на ЕС. През 2018 Алони основава и ръководи Tr.IPP, което е единствена по рода си програма в Мелбърн, Австралия, за менторство на изпълнители в зората на своята кариера. Алони е Advisory Board member for BIRCA - Baekkelund International Residency Centre for Artists в Борнхолм, Дания, и Tasdance в Тасмания, Австралия.