Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

Мy body, my nation - уъркшоп с Израел Алони

Израел Алони, Australia

22 May 2022, Sunday

Black box

22.05.2022 – 10:00-15:00

Мy body, my nation - уъркшоп с Израел Алони

Израел Алони, Australia

Уъркшопите с Израел Алони са водени от комплексната многоизмерност както на преживяването, така и на отговорността на съвременния танцьор и изпълнител.

Те включват движенческо проучване и изследване, които разширяват диапазона от възможности и потенциал в тялото чрез осъществяване на достъп до пълния капацитет на ума, включително до състоянието на сън и фантазия. Работата на Алони адресира също така инициативността и авторството на танцьора в контекста на представлението. По време на уъркшопа Алони споделя инструменти и препратки към своята практика - The I.Aloni Experience.

Израел Алони е независим хореограф, преподавател, изпълнител, автор на текстове и провокатор. Тяхната хореографска работа е показвана на различни места по света. Алони последователно развива силен творчески глас, който прекрачва граници и истински завладява публиката.

Работата на Алони често адресира социално-политически теми и майсторски разговаря с публичния дискурс, като примери за това са HERE THERE YET NOWHERE от международната копродукция GODLIKE (2016), където Алони поставя под въпрос влиянието на фанатизма върху здравия разум; #GHETTO (2017), където адресира разсейващия ефект на поставянето на етикети върху съчувствието и солидарността; и My Body My Nation (2019), където Алони опитва да декоронизира собственото си небяло, небинарно и несъответно тяло от концепции, философии и модели на поведение, които са му били наложени.

Алони силно вярва в колаборативното творчество и в превръщането на методологията в метод за стимулация и необходимост за подобряването на сегашните практики. Алони гледа на изкуството като на катализатор на социални и културни наративи, както и като на ценен апарат за развитието на нашите общества.

В творческата си практика и в начина, по който инициира и управлява международни проекти, Алони умишлено насърчава демократични, хоризонтални и равнопоставящи практики, в опозиция на настоящите режими и управления, които заплашват свободата и сигурността ни.

Като изпълнител от вече почти 20 години, Алони е създал и участвал в огромен репертоар от международно признати артисти като Саша Валц, Mats Ek, Wim Vadekaybus, Club Guy And Roni и др.

Алони е артистичен директор и съосновател на ilDance, независима организация за съвременен танц в Готенбург, Швеция; архитект и международен проект-мениджър на International Contemporary Dance Collective (iCoDaCo), който е съоснован с програмата Креативна Европа на ЕС. През 2018 Алони основава и ръководи Tr.IPP, което е единствена по рода си програма в Мелбърн, Австралия, за менторство на изпълнители в зората на своята кариера. Алони е Advisory Board member for BIRCA - Baekkelund International Residency Centre for Artists в Борнхолм, Дания, и Tasdance в Тасмания, Австралия.