Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

ПРОпукване - Премиера

Божидар Попчев, Bulgaria

22 November 2022, Tuesday

Bar stage

20.30 hour

ПРОпукване - Премиера

Божидар Попчев, Bulgaria

Билети на място: 15 лв.

"Събудете се, и влезте в час. Навсякъде цари анархия и
апатия. Хаос, който едва се крепи на лицемерно смирение,
инертна сантименталност и просташко лицемерие. Абе, все
едно, хем да искаш да се сбиеш с някой, хем да ти се спи.
Анархия и апатия. Едновременно."

Спектакълът „Пропукване“ е създаден по откъси от прочутата пиеса на Ерик Богосян Wake up and smell the coffee. В познатия си стил, световноизвестният американски писател и драматург докосва с много ирония и проницателност едни от най-важните въпроси, които си задава всеки – кой съм, къде съм и къде искам да бъда?
След това представление може да осъзнаете, че в живота ви нищо не се е променило. Да останете залостени зад същия зид от безкрайни компромиси и стереотипи. Но тази провокация може и да ви разтърси и да направите това, което винаги сте отлагали. Да сътворите нещо, което ще промени живота на милиони, а може би и хода на историята. Сюжетът отвежда зрителите на едно вълнуващо пътуване със самолет, едно пътуване вътре в самите себе си, в което се разбиват много илюзии, и не само…
Ще видите Божидар Попчев в цял калейдоскоп от съвременни образи - Шоуменът-диагностик, Холивудския Продуцент, Мъжът в командировка, Добрият син Исус, Сатаната - рекламист, Критичният зрител, Бизнес - Хипнотизаторът, Господинът - Овца - трезвен и пиян, Войнстващият хедонист, един Помощник - Капитан на пулт и много други... Една история за Пътника, притежаващ Златна карта и неговата вечна сянка - Непритежателят на Златна карта.
За да се запитаме всички ние на финала: Ще имаме ли куража да променим системата, или ще останем част от нея? Дали ще бъдем част от проблема, или част от решението му? Кои сме, къде сме и къде искаме да бъдем?

Божидар Попчев, Bulgaria