Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

РАЗГОВОР БЕЗКРАЕН

Екип

16 July 2024, Tuesday

Black box

19.00 hour

РАЗГОВОР БЕЗКРАЕН

Екип

„Разговор безкраен“ е театрално представление вдъхновено от актуалната обществена и политическа обстановка между България и Република Северна Македония. Публичният дебат от едната и от другата страна на границата е винаги емоционален и често засягащ чувствителни места, които провокират нестихващи спорове. Как всичко това се отразява на обикновеното ни общуване, на приятелствата, работните контакти, творческите колаборации, изобщо взаимоотношенията ни като хора и съседи? Това са само част от, на пръв поглед простите въпроси, които екипът на спектакъла си поставят и се опитват да дебатират и с публиката. Те обаче предизвикват най-неочаквани реакции.
С похватите на импровизационния и игровия театър, вербатим техники и клоунадата артистите Мартина Троанска и Марин Джишев, заедно с режисьора Тони Карабашев се впускат в едно предизвикателно изследване на техните собствени преживявания, на събития от двете страни на границата, на медийни коментари, политически  реакции и рефлексиите на хората върху всичко това.

Тони Карабашев е актьор, режисьор и един от основателите на „ХаХаХа Импро театър“. През 2007 г. завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. Усъвършенства актьорските си умения в САЩ, по-конкретно уличен театър. Той е интердисциплинарен актьор-импровизатор.
Мартина Троанска е актриса с интереси в театъра и киното. Родена е в София и  през 2020 година актьорско майсторство в класа на доц. Пенко Господинов в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. За дебюта си на театралната сцена е номинирана за ИКАР 2019 за дебют, а през настоящата година е отличена и с номинация ИКАР за главна женска роля в моноспектакъла „Издишане“ с реж. Стоян Радев в Театър 199 „Валентин Стойчев“. 
Марин Джишев е актьор на свободна практика, роден в Република Северна Македония, където през 2017 г. се дипломира във филологическия факултет „Блаже  Конески“ в специалност „Обща и сравнителна литература“. През 2021 г. печели трето място на наградите по дублаж (China Cultural Center in Sofia Dubbing Contest - 2021). През 2023 г. се дипломира в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Иван Добчев. Участва в спектаклите на ТР „Сфумато“, „ПлатнOFF“, „Апокриф“ и „Нова библия“.

Продукция на Фондация „Арт Офис” в партньорство с РЦСИ „Топлоцентрала” и ХаХаХа Импро театър.
Проектът е финансиран от Министерство на културата, Столична Община чрез Столична програма „Култура“ 2023, и се осъществява със съдействието на Културно-информационния център на Република България в Скопие.

Екип