Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

SCREENAGERS Vol. 2

Giuseppe Chico & Barbara Matijević, France

02 November 2022, Wednesday

Big hall

19.30 hour

SCREENAGERS Vol. 2

Giuseppe Chico & Barbara Matijević, France

Представлението е на английски език и е подходящо за лица над 12 години. 

SCREENAGERS Vol.2 е интерактивен музикален театър:  Изпълнителят ни представя, с подход към писането на песни от първа ръка , една интимна музикална компилация за замъглени емоции, за които не може да намери думи ежедневието си.

Нейната мисия е да улови чрез песни болките, демоните, вибрациите, радостите и поривите, които бродят из пустинята на нейния психологически интериор. Интериор, който странно прилича на нашия онлайн медиен пейзаж - материализиран на сцената под формата на призрачни QR кодове, пророчески чат-ботове и измамни зелени екрани, с които зрителите могат да взаимодействат чрез своите смартфони.

Изхождайки от факта, че песните традиционно изпълняват ролята на хранилища на общо преживяване, на начин за преодоляване на различията между поколенията, SCREENAGERS Vol.2 предлага колекция от изключително идиосинкратична фолклорна музика в дигиталната епохата.  Днешният свят, в който всичко се разпада едно в друго в хаотичен потоп, който е неразделна част от онлайн живота, поставяйки въпроса, какво е направило това с психиката и въображението ни, че можем да приемем всичко това и да продължим да “скролваме”.

SCREENAGERS VOL. 2 разглежда развитието на критичност към дигиталната култура и влиянието на интернет в нашето ежедневие. Въпреки че има толкова видове интернет преживяване, колко има потребители, в рамките на дадена култура или дадено поколение съществува сходен опит.

Вниквайки в особеностите на различните култури и същевременно поставяйки под въпрос сложната връзка между човека, новите технологии и медиите, артистите се надяват да покажат, че театърът може и трябва да бъде място за поставяне под въпрос на ролята, която цифровите инструменти все повече играят в разказването на собствената идентичност и създаването на колективното Въображаемо.

Компанията Premier Stratagème е основана от Барбара Матиевич и Джузепе Чико през 2009 г. в Париж. Оттогава продукциите на компанията са представени в 35 държави в Европа, Азия и Латинска Америка.

 

Събитието се осъществява в партньорство с Посолство на Франция / Френски институт в България в рамките на проект Дигитален Ноември и с Театроскоп, регионална програма за изпълнителски изкуства, инициирана от Френския институт и Министерство на културата Франция.

Giuseppe Chico & Barbara Matijević, France

Demirel Pasalic
Demirel Pasalic
Demirel Pasalic
Demirel Pasalic
Demirel Pasalic
Guiseppe Chico & Martina Livovic
Guiseppe Chico & Martina Livovic